Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Μαντινείας Αλέξανδρος: Θέλουν να ευτελίσουν την Εκκλησία – Αλιβάνιστοι οι Κυβερνώντες

 
 ΒΙΝΤΕΟ
Ένας ακόμα Μητροπολίτης, ο Σεβασμιώτατος Μαντινείας Αλέξανδρος, ο οποίος είχε τηρήσει , μέχρι τώρα, σιγή ιχθύος αναφορικά με τη συμφωνία Τσίπρα Αρχιεπισκόπου, άνοιξε… πυρ
ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν εκ των παλαιοτέρων της Ιεραρχίας.
Τα περί μισθοδοσίας του κλήρου και η εκκλησιαστική περιουσία είναι η κορυφή του παγόβουνου σημειώσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξανδρος, τονίζοντας παράλληλα «το βάθος είναι, ο ευτελισμός της Εκκλησίας. Να γίνει η Εκκλησία -αφού το κράτος έτσι λέει- αυτή που είναι ο πυλώνας ο δεύτερος της ελληνικής πολιτείας να γίνει απλώς ένα σωματείο…».
Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο Μητροποίτης Μαντινείας τόνισε ότι: ¨Η Εκκλησία είναι δημιουργός του κράτους και τροφός του Γένους…».  «Και ποιοι αποτελούν την Εκκλησία εμείς οι παπάδες; Έτσι κυκλοφορεί στον κόσμο. Όχι!» … «Εκκλησία είμαστε όλοι όσοι έχουμε βαπτιστεί στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και ομολογούμε πίστη στον Ιησού Χριστό».
Μάλιστα, στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος Μαντινείας απέδωσε την άγνοια των κυβερνώντων για τα εκκλησιαστικά πράγματα στο γεγονός πως είναι «αλιβάνιστοι» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν γνωρίζουν καν πως να σταθούν στην Εκκλησία όταν έρχονται στις επίσημες τελετές» υποστήριξε, για να συμπληρώσει πως «Έρχεται η Κυβέρνηση σήμερα και λέει «όχι θα χωρίσουμε και η Εκκλησία θα μπει στο περιθώριο». Δεν σκεπτόμαστε τι έκανε η Εκκλησία όλα τα χρόνια αυτά δεν μας ενδιαφέρει η Εκκλησία εμείς θέλουμε να τη διώξουμε από πάνω μας και γίνονται αυτές οι αναταράξεις τώρα και οι συζητήσεις και ο κάθε αρμόδιος αναρμόδιος έχει μια ιδέα».
Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο:


https://www.dogma.gr/dialogos/mantineias-aleksandros-theloun-na-eftelisoun-tin-ekklisia-alivanistoi-oi-kyvernontes/96313/