Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Απο αμερικανικές τράπεζες η τροφοδότηση της ISIS

 
Αμερικανίδα αποκάλυψε στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης πώς μετέφερε 150.000 δολάρια στο Ισλαμικό Κράτος
Μια νεαρή Αμερικανίδα, που ενεπλάκη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS), αποκάλυψε μια σειρά από τρόπους που χρηματοδοτούνταν η εξτρεμιστική οργάνωση.
  
Η πακιστανικής καταγωγής Ζούμπια Σαχνάζ, 27 ετών από το Μπρέντγουντ του Λογκ Άιλαντ, παραδέχτηκε ότι διοχέτευσε περισσότερα από 150.000 δολάρια σε πρόσωπα και εταιρείες που ήταν «μπροστινοί» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Πακιστάν, στην Κίνα και στην Τουρκία μέσα στο 2017, σύμφωνα με το γραφείο του Εισαγγελέα της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.
Η Σαχνάζ, που κρατείται από πέρσι τον Δεκέμβριο, δηλαδή εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, αντιμετωπίζει έως και 20 χρόνια κάθειρξη για την κατηγορία παροχής υλικής βοήθειας σε τρομοκρατική οργάνωση.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2017 η Σαχνάζ εργαζόταν ως τεχνικός εργαστηρίου στο Μανχάταν με ετήσιες αποδοχές 71.000 δολαρίων.
Τον Ιανουάριο του 2016 είχε ταξιδέψει στην Ιορδανία ως εθελόντρια στη Συροαμερικανική Ιατρική Εταιρεία.
«Επί δύο εβδομάδες προσέφερε την βοήθεια της στην παροχή ιατρικής περίθαλψης σε Σύρους πρόσφυγες στο Αμάν [της Ιορδανίας] και στο προσφυγικό στρατόπεδο Ζατααρί, όπου το Ισλαμικό Κράτος έχει μεγάλη επιρροή», αναφέρεται στη δικογραφία.
Ξεκινώντας από τον Μάρτιο του 2017, η Σαχνάζ ενεπλάκη σε ένα σχέδιο εξαπάτησης της Chase Bank, της TD Bank, της American Express και της Discover με έξι πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με άλλα στοιχεία της δικογραφίας.
Με τις κάρτες αγόρασε BitCoins και άλλα παρόμοια «νομίσματα» αξίας 85.000 δολαρίων, τα οποία μετέφερε σε πρόσωπα που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.
Τον Ιούνιο του 2017, η Σαχνάζ υπέβαλε αίτηση για δάνειο ύψους 22.500 δολαρίων από τράπεζα στο Μανχάταν, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.
Όλα αυτά τα χρήματα η νεαρή τζιχαντίστρια τα έστελνε στους τρομοκράτες, ενώ προσπάθησε το 2017 να φύγει από τις ΗΠΑ και να μεταβεί στη Συρία.
Η Σαχνάζ ετοιμάστηκε να ταξιδέψει στη Συρία με πακιστανικό διαβατήριο και αφού πρώτα παραιτήθηκε από την εργασία της. Η οικογένειά της δεν γνώριζε τίποτα.
Στο διαδίκτυο αναζήτησε πληροφορίες για το πώς θα μπορούσε να εισέλθει στη Συρία μέσω Τουρκίας, μελετώντας ακόμα και χάρτες.