Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Οι ενορχηστρωτές του ελληνικού εμφυλίου ξαναπιάνουν δουλειά

 
 
Anonymous: Μυστική υπη
ρεσία από το Λονδίνο για να επεμβαίνει σε υποθέσεις ευρωπαϊκών χωρών
Οι Anonymous υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν πως η βρετανική κυβέρνηση χρησιμοποιούσε μυστικά ένα δίκτυο οργανισμών στην Ευρώπη που δραστηριοποιείται κατά της «παραπληροφόρηση»,
προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών κρατών.
Πρόσβαση σε έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια «μυστική υπηρεσία μεγάλης κλίμακας» σε ολόκληρη την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, υποστηρίζουν ότι απέκτησαν οι Anonymous. 
Ο λόγος για έγγραφα, τα οποία, σύμφωνα με τους Anonymous, αποκαλύπτουν τις δραστηριότητες μιας ΜΚΟ που έχει την έδρα της στο Λονδίνο και η οποία έχει σκοπό να «υπερασπίζεται τη δημοκρατία ενάντια στην παραπληροφόρηση». Αντί για αυτό, όμως, το πρότζεκτ ονόματι «Integrity Initiative» φέρεται να χρησιμοποιούνταν από το Λονδίνο, προκειμένου να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών. 
Οι Anonymous κάνουν λόγο για έναν μεγάλο αριθμό εγγράφων, τα οποία φέρεται να αποδεικνύουν πως το συγκεκριμένο πρότζεκτ που έκανε την εμφάνισή του το 2015 στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, προκειμένου να «αποκαλύψει και να αντιμετωπίσει την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση», χρηματοδοτούνταν στην πραγματικότητα και λειτουργούσε από το Λονδίνο, μέσω «συγκαλυμμένων επαφών στις βρετανικές πρεσβείες».
Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρουν την περίπτωση του Πέδρο Μπάνος στην Ισπανία, ενός συνταγματάρχη γνωστού για τις φιλορωσικές του διαθέσεις, του οποίου εμποδίστηκε ο διορισμός στη θέση του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών στη χώρα. Σύμφωνα με τους Anonymous, το δίκτυο του «Integrity Initiative» στην Ισπανία δρομολόγησε μια εκστρατεία στο Twitter, τον Ιούνιο του 2018, προκειμένου να προκαλέσει αναταραχή στα ΜΜΕ και να ωθήσει τα ισπανικά κόμματα στο να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό της χώρας να ακυρώσει τον διορισμό.
Εικόνα ενός εγγράφου (στο οποία απέκτησαν πρόσβαση οι Anonymous) που περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη λεγόμενη επιχείρηση «Moncloa» στην Ισπανία.
© Φωτογραφία : Screenshot
Εικόνα ενός εγγράφου (στο οποία απέκτησαν πρόσβαση οι Anonymous) που περιγράφει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη λεγόμενη επιχείρηση «Moncloa» στην Ισπανία.

Οι Anonymous επιμένουν ότι οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μπορούν να δρουν κατά αυτόν τον τρόπο στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, στη Λιθουανία, στη Νορβηγία, στη Σερβία, στο Μοντενέγρο, αλλά και στην Ελλάδα. Μάλιστα, εκτιμούν ότι το Λονδίνο θέλει να δημιουργήσει ανάλογα δίκτυα σε όλοκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Μέσης Ανατολής, της Βόρειας Αφρικής, των ΗΠΑ και της Ευρώπης.
Εικόνα από λίστα, στην οποία απέκτησαν πρόσβαση οι Anonymous, με επαφές σε διάφορες πρεσβείες στη Βρετανία.
© Φωτογραφία : Screenshot
Εικόνα από λίστα, στην οποία απέκτησαν πρόσβαση οι Anonymous, με επαφές σε διάφορες πρεσβείες στη Βρετανία.

«Όλη η δουλειά γίνεται υπό άκρα μυστικότητα, μέσω συγκαλυμμένων επαφών στις βρετανικές πρεσβείες, κάτι που αυξάνει τις υποψίες ότι η Βρετανία χρησιμοποιεί εύλογες δικαιολογίες για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα επιρροής των πληροφοριών και πολιτικών παρεμβάσεων στις υποθέσεις άλλων χωρών». 
 
https://sputniknews.gr/texnologia/201811231459033-anonymous-vretanikh-kyvernhsh-paremvainei-ypotheseis-eurwpaikes-xwres/