Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Το Σάββατο το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών έξω από το Βελλίδειο

 
Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο θα συμμετάσχουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι παμμακεδονικές ενώσεις και το οποίο τελικά θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο, στις 7 το απόγευμα,  θα διατρανώσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως έγινε γνωστό, το συλλαλητήριο θα είναι κοινό και σε αυτό θα συμμετάσχουν  όλοι οι φορείς που αντιδρούν στη συμφωνία των Πρεσπών. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου έξω από το Βελλίδειο, όπως είχαν αποφασίσει οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και οι Επιτροπές Αγώνα για τη Μακεδονία.
Όπως αναφέρει το voria.gr , αρχικά είχε προγραμματιστεί η συναυλία με την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία ματαιώθηκε και ένα συλλαλητήριο το μεσημέρι της Κυριακής την ώρα της συνέντευξης του πρωθυπουργού. Ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, μετά από κοινή απόφαση όλων των συντονιστικών ομάδων το συλλαλητήριο της Κυριακής δεν θα πραγματοποιηθεί και θα μεταφερθεί το Σάββατο, που είναι τα εγκαίνια της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Το Σάββατο «θα είμαστε δεκάδες χιλιάδες, όλοι εμείς ενωμένοι», είπε ο κ. Καλόγηρος και πρόσθεσε: «Προκαλώ τον κ. Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ να ανακοινώσει δημοψήφισμα για το Μακεδονικό για να μιλήσει ο ελληνικός λαός».
Ακόμη, ο ίδιος έκανε λόγο για «παρακρατικές οργανώσεις ππου απειλούν τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού», οι οποίοι όμως – όπως είπε –  θα υποχωρήσουν μόλις δουν το πλήθος, το ερχόμενο Σάββατο.
Ανέφερε, δε ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας δεν θα υπάρχουν ομιλητές, καθώς μίλησαν αρκετοί στα προηγούμενα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα.
«Θα υπάρχουν μικροφωνικές, τραγούδια και συνθήματα για να εμψυχώνεται ο κόσμος», τόνισε.
tovima.gr