Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ / Oι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Deir Ezzor σκότωσαν πολλούς ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους.

Toπικές πηγές από την Ανατολική Συρία ανέφεραν ότι πολλοί ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής που διευθύνει η Αμερική στ΄ανατολικά της Deir Eizzor.
Τοπικές πηγές δήλωσαν στο ιρανικό πρακτορείο Tasnim ότι 3 δυνάμεις φιλοκυβερνητικές της Hezbollah, πολλές φυλές και πολλοί στρατιωτικοί σύμβουλοι ρώσοι σκοτώθηκαν κατά την αεροπορική αμερικανική επιδρομή στο πεδίο αερίου του Khasham στ΄ανατολικά της Deir Eizzor.(FNA)
Την Τετάρτη τα μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας επιτέλεσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στην περιοχή πλούσια σ΄ενέργεια στην ανατολική όχθη του Ευφράτη.
Το ρωσικό Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε προηγουμένως ότι ρώσοι στρατιωτικοί δεν βρίσκονταν στην περιοχή στην νατολική όχθη του Ευφράτη που στοχεύθηκε από τους αμερικανούς. Επίσης η αεροπορική βάση της Humeimim στη Δ Συρία που διευθύνεταιο από τη Ρωσία ανακοίνωσε μέσω του κεντρικού της δικτύου ότι η αμερικανική αεροπορική επίθεση κατά θέσεων του συριακού στρατού στην Deir Ezzor στόχευε στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.
dimpenews.com