Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Η Συρία αμύνεται στις πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας πολλά αεροπορικά πλήγματα και έριξε πυραύλους εδάφους-εδάφους στη Συρία, προκαλώντας κυρίως υλικές ζημιές
 "κοντά σε μια στρατιωτική θέση", ανακοίνωσε σήμερα ο συριακός στρατός.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο στρατός της Συρίας προσθέτει ότι ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έριξαν πυραύλους στην περιοχή Αλ Κουτάιφα κοντά στην Δαμασκό από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου γύρω στις 02:40 ώρα Ελλάδος και ότι οι συριακές αμυντικές δυνάμεις έπληξαν ένα από τα αεροσκάφη.
Το Ισραήλ έριξε στη συνέχεια πυραύλους εδάφους-εδάφους από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, αλλά οι συριακές αμυντικές δυνάμεις τους κατέρριψαν, προσθέτει ο συριακός στρατός στην ανακοίνωσή του.

Στην τρίτη επίθεση που πραγματοποίησε ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με τον συριακό στρατό, κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη έριξαν 4 ρουκέτες από το ισραηλινό έδαφος και η συριακή άμυνα κατέρριψε τη μία, ενώ οι άλλες προκάλεσαν υλική ζημιά.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού που ρωτήθηκε αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση αυτή του συριακού στρατού.

Σε αυτήν ο στρατός της Δαμασκού επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις του για σοβαρά αντίποινα για τα πλήγματα και κατηγορεί εκ νέου το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τις επιθέσεις για να υποστηρίξει οργανώσεις μαχητών στη Συρία.