Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Τουρκία: Ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος χαρακτηρίζει τον Νταβούτογλου ως ‘δολοφόνο’

Ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντερμιτάς,  έκανε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου λέγοντας χαρακτηριστικά:
 «Η Τουρκία δεν έχει ξαναδεί τέτοιο δολοφόνο, πιο σκληρό και  πιο αντιδραστικό πρωθυπουργό», όπως σημειώνει το πρακτορείο Doğan.
 
Ο Ντερμιτάς σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Μερσίνα και ήταν αφιερωμένη «στην ειρήνη ενάντια στον πόλεμο» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ότι είναι φιλοπόλεμος και ‘αντι-ειρηνιστής’.
«Εμείς δεν κάνουμε διαχωρισμό στο θάνατο, εμείς πιστεύουμε στην ειρήνη και δεν κάνουμε διακρίσεις στους θανάτους. Οι νεκροί είναι όλα παιδιά αυτής της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντερμιτάς.
Δεν δίστασε να εξομοιώσει το «στρατό του Νταβούτογλου» με τους τζιχαντιστές του ISIS και της «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» και επέκρινε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού ότι δεν θα σεβαστεί την εκεχειρία στη Συρία και ότι θα συνεχίσει να ενισχύει τις συμμορίες που δρουν στη Συρία κατά του PYD.
Καταφέρθηκε και κατά του προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, που του καταλόγισε ότι προσπαθεί να γίνει ο ηγέτης του ‘ισλαμικού κράτους’ μέσα από το παλάτι του που έχτισε στην Άγκυρα, όπως είπε.