Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Δεύτερο δράμα στα Βαλκάνια μετά την Σερβία το 1999, απο τον ίδιο δολοφόνο...Ηρθαν να επιβλέψουν το έργο τους

 
Διήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Αθήνα
η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Βικτώρια Νούλαντ, Σύμφωνα με πληροφορίες η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ θα επισκεφθεί την Ειδομένη. Στην Αθήνα για πρόσφυγες και ΝΑΤΟ η Βικτώρια Νούλαντ
όπως ανακοίνωσε το State Department χθες το βράδυ, σύμφωνα με το Mega. Αναφορικά με το ταξίδι της Αμερικανίδας υφυπουργού στην ελληνική πρωτεύουσα, η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει ότι «θα συζητήσει ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού, με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Επίσης θα συναντηθεί με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, η κ. Νούλαντ προτίθεται να επισκεφθεί και τους πρόσφυγες από τη Συρία στην Ειδομένη, αλλά κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η κ. Νούλαντ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ επιχειρήθηκε και επαφή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάτι που εκτός απροόπτου αναμένεται να συμβεί. Αλλωστε, το Μαξίμου διά της διπλωματικής οδού και καναλιών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας έχει ζητήσει από τον Λευκό Οίκο την πραγματοποίηση συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αποδεχθεί πρόσκληση του Πανεπιστημίου Ταφτς για να μιλήσει στη Βοστώνη στις 22 Απριλίου και θα ήθελε, το ίδιο διάστημα, να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.