Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Η.Π.Α η μοναδική χώρα που επιχείρησε ατομική βόμβα σε κατοικημένη περιοχή και έχει το θράσος μέχρι και σήμερα να επιβάλει κυρώσεις για εγκλήματα πολέμου σε άλλες χώρες

Συγκλονιστικές εικόνες: Επιζών από το Ναγκασάκι δείχνει τα σημάδια του 70 χρόνια μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας
Γιαπωνέζος δείχνει για πρώτη φορά, μετά από 70 χρόνια,
τα σημάδια από τον τραυματισμό που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή μετά την ρίψη της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι (Pics)
Ο Sumiteru Taniguchi ήταν δεκαέξι ετών όταν η ατομική βόμβα που έπεσε στο Ναγκασάκι τον πέταξε από το ποδήλατό του και του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.
 
DVERTISEMEN

 

Με αφορμή την 70η επέτειο από την καταστροφή στο Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου του 1945, ο Sumiteru Taniguchi δείχνει το σώμα του που δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει στη φυσιολογική κατάσταση που βρισκόταν πριν την επίθεση.
Μπορεί να πέρασαν 70 ολόκληρα χρόνια από την την ρίψη της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι, ωστόσο οι μνήμες από την εφιαλτική καταστροφή είναι ακόμη νωπές για όσους την έζησαν.

 

Ο Sumiteru Taniguchi  βρισκόταν περίπου 2 χιλιόμετρα από το επίκεντρο της έκκρηξης και είδε την πόλη του να μετατρέπεται σε στάχτες, αλλά και 70.000 συμπολίτες του να χάνουν τη ζωή τους.
Την ίδια ώρα, ο ίδιος θα τραυματιζόταν σοβαρά και θα καταδικαζόταν να περάσει ολόκληρη τη ζωή του μέσα στον πόνο, όχι μόνο ψυχικό αλλά και σωματικό.



 

Τα σημάδια από εκείνη την ημέρα τον συνοδεύουν ολόκληρη τη ζωή του και ακόμη και σήμερα τα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή για τα ισχυρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ενώ θυμάται ότι πέρασε 21 μήνες ξαπλωμένος μπρούμυτα στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, προκειμένου να καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή. Τα τραύματά του ήταν τόσο ισχυρά που το δέρμα του δεν μπορούσε να αναπλαστεί και η σάρκα και τα κόκαλά του βρισκόταν στην επιφάνεια.

 

Σήμερα, ο ίδιος διαθέτει ένα σύλλογο κατά της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας, τονίζοντας ότι επιθυμεί "αυτή η επίθεση να ήταν το τέλος".
(Πηγή: Metro)