Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Χάος στην Τουρκία!

Οι Τούρκοι σκοτώνουν παιδιά Κούρδων στην Τσίζρε και αφήνουν τραυματίες να πεθαίνουν

Η δήμαρχος της κουρδικής πόλης Τσίζρε στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ, Λέιλα Ιμρέτ (Leyla İmret) δήλωσε την Πέμπτη ότι η τουρκική αστυνομία και ο τουρκικός στρατός σκότωσαν επτά αμάχους, από τους οποίους δύο ήταν παιδιά, το ένα 7 ετών. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 13 νεκρούς.
Η ίδια κατήγγειλε ότι η τουρκική Αστυνομία έχει αποκλείσει την Τσίζρε, στην οποία υπάρχει ισχυρή παρουσία στρατού και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα, πράγμα που επιβεβαιώνεται και από φωτογραφίες μέσα από την πόλη, όπως η ακόλουθη.
cizre2
Η ίδια επίσης καταγγέλλει ότι η τουρκικές δυνάμεις έχουν τοποθετήσει ελεύθερους σκοπευτές σε πολλά σημεία, οι οποίοι πυροβολούν όσους πολίτες τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους.
Επίσης, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το νοσοκομείο της πόλης και δεν επιτρέπουν σε τραυματίες πολίτες ή διαδηλωτές να καταφύγουν σε αυτό.

cizre3 Με κουβέρτες κουβαλάνε τους τραυματίες στην Τσίζρε. Η τουρκική Αστυνομία έχει αποκλείσει το νοσοκομείο και αρνείται ιατρική περίθαλψη στους τραυματίες. Φυσικά και πρόκειται για έγκλημα πολέμου.

Είχε προηγηθεί επίθεση ανταρτών του PKK με αντιαρματικά και όλμους εναντίον του κτιρίου της στρατιωτικής διοίκησης στη Τσίζρε.
Ακολούθησαν οδομαχίες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και Κούρδων διαδηλωτών.
cizre
Η πόλη όλη την Πέμπτη είχε μεταβληθεί σε κανονικό πεδίο μάχης.

cizre4 Κούρδοι νεολαίοι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, έχουν σχηματίσει πολιτοφυλακές που δίνουν σκληρές οδομαχίες με τον τουρκικό «αποικιακό στρατό».

Όπως διαβάζουμε σε κουρδικά Μέσα, το 7χρονο παιδί που σκοτώθηκε από την τουρκική Αστυνομία ονομάζεται Μπαράν Καγκλί (Baran Çağlı) και έχασε τη ζωή του όταν έπεσε πάνω του τοίχος που κατέρρευσε από τα πυρά. Είναι το παιδί στην ακόλουθη φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Twitter:
cizre6
Ένας 28χρονος, ο Μεσούτ Σανρί (Mesut Sanrı), πέθανε επειδή όταν τον μετέφεραν τραυματία στο νοσοκομείο του Τσίζρε η τουρκική Αστυνομία του αρνήθηκε την είσοδο και πέθανε από τα τραύματά του.

cizre5 Κούρδοι νεολαίοι του PKK έχουν στήσει οδοφράγματα σε πολλά σημεία της Τσίζρε όπου περιμένουν τους Τούρκους με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψουν τα σπίτια τους από τις δολοφονικές επιδρομές της τουρκικής Αστυνομίας.

cizre7 Κούρδοι νεολαίοι έχτιζαν το βράδυ της Πέμπτης νέα οhttp://www.tribune.gr/world/news/article/166578/i-tourki-skotonoun-pedia-kourdon-stin-tsizre-ke-afinoun-travmaties-na-pethenoun-foto.htmlδοφράγματα στην Τσίζρε.