Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Απροκάλυπτος υποστηρικτής της ISIS

 
Oλάντ για Άσαντ:εξουδετερώστε τον ….ΥΠΕΞ Συρίας προς Ολάντ:αποικιοκράτη
O γάλλος πρόεδρος François Hollande εκτίμησε την Τρίτη ότι η εγκατάσταση της ειρήνης στη Συρία περνάει από την « εξουδετέρωση » του σύριου ομολόγου του Bachar el-Assad.Αυτή του η δήλωση προκάλεσε ως ήταν αναμενόμενο  την έντονη αντίδραση της Δαμασκού που κατήγγειλε μια « κατάφωρη ανάμειξη » στο εσωτερικό της ζήτημα.
Στη Συρία « οφείλουμε να μειώσουμε τις τρομοκρατικές ορδές χωρίς την διατήρηση του Άσαντ  » δήλωσε ο Ολάντ ενώπιον των γάλλων πρεσβευτών που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι. « Οι 2 έχουν ένα μέρος που ενώνεται.Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αναζητήσουμε μια πολιτική μετάβαση στη Συρία αυτό είναι μια απαίτηση » και « και ένα διάλογο που μπορεί να πραγματοποιηθεί για να ορίσουμε τις προυποθέσεις.Η πρώτη είναι η εξουδετέρωση του  Bachar el-Assad.Η δεύτερη είναι να προσφέρουμε γερές εγγυήσεις  στις δυνάμεις της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης κυρίως σουνίτες και κούρδους και να συντηρήσουμε τις δομές του κράτους και της ενότητας της Συρίας « , επέμεινε François Hollande.
Για τον Ολάντ η διαδικασία περνάει κυρίως από την μετοχή όλων « όλων των πλευρών στη λύση « , Ρωσία,χώρες του κόλπου,Ιράν και Τουρκία « Ο διακανονισμός της συριακής κρίσης απαιτεί τη συμμετοχή όλων και η Γαλλία είναι έτοιμη να πάρει μέρος « , αναφέροντας ότι από εδώ από το Παρίσι θα βοηθήσει τη « συριακή αντιπολίτευση » που αυτός κρίνει ως « μετριοπαθή ».
Οι δηλώσεις του γάλλου προέδρου « δομούν μια κατάφωρη ανάμειξη στις εσωτερικής υποθέσεις και δείχνουν ότι η Γαλλία συμβάλει στην έκχυση συριακού αίματος   » αντέδρασε μια επίσημη πηγή από το ΥΠΕΞ Συρίας σύμφωνα με το Sana. « Η γαλλική κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει ότι όσο αυτή τηρεί αυτές τις θέσεις εμείς δεν θα δεχθούμε κανένα ρόλο της Γαλλίας σε μια πολιτική λύση  » πρόσθεσε η ίδια πηγή.
«Ο γάλλος πρόεδρος που στερείται λαικής νομιμοποίησης και απέτυχε σε όλες τις πολιτικές του οφείλει να δέχεται συμβουλές και να παίρνει μαθήματα για να διασώσει ό,τι απέμεινε από τη φήμη της Γαλλίας στον κόσμο».
«Η Αραβική Συριακή Δημοκρατία καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τις θέσεις που εξέφρασε ο Ολάντ ενώπιον της σύσκεψης των γάλλων πρεσβευτών στο Παρίσι».Ενώ τόνισε ότι ο Ολάντ είναι ο πιο μη διμοφιλής πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας κι αυτό είναι αποτέλεσμα της αποικιοκρατικής νοοτροπίας που του επιτρέπει να κατάσχει την απόφαση λαών και να μανιπουλάρει τις επιλογές τους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα αυτής της νοοτροπίας.
Η πηγή πρόσθεσε ότι ο συριακός λαός που μάχεται με αποφασιστικό ηρωισμό την τρομοκρατία είναι σήμερα προσκολλημένος όσο ποτέ στην εθνική κυριαρχία της χώρας του και στην αυτονομία της εθνικής του βούλησης και θα συγκρουστεί με οποιαδήποτε απόπειρα παρέμβασης στις εθνικές του επιλογές.OLJ/AFP SANA 25/08/2015
dimpenews.com