Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

H πρεσβεία συνυφασμένη με τον όρο προβοκάτσια φοβάται ένα μελλοντικό χάος...αυτοί που ελέγχουν σχεδόν τα πάντα στην χώρα μας

Περίεργη άσκηση των ΗΠΑ: Εκπαίδευση στην εκκένωση της πρεσβείας στην Αθήνα!
Σε μια περίεργη άσκηση που εγείρει ερωτηματικά προέβει το σώμα των Αμερικανών πεζοναυτών
καθώς εκτέλεσε άσκηση εκκένωσης της πρεσβείας στην Αθηνα!
Ωποσδήποτε η άσκηση καλύφθηκε με μια γενικότερη αντίληψη παρουσίασης για τις διαδικασίες εκκένωσης πρεσβειών της νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης αλλά τόσο το πλαίσιο του σεναρίου για εκκένωση πρεσβείας σε αστικό ιστό με την διαμόρφωση κτηρίου ανάλογου με αυτό της πρεσβείας στην Αθήνα όσο και το διάστημα που γίνονται μάλλον δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει απορίες.
Ως γνωστόν οι Αμερικανοί πεζοναύτες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των Πρεσβειών και είναι αυτοί που θα εμπλακούν για την προστασία της ζωής του εκάστοτε Πρέσβης καθώς και την ασφαλή διαφυγή του σε περίπτωση διενέργειας ταραχών που μπορεί να απειλήσουν την παρουσία τους ανά χώρα.
Υπεύθυνη για την εκκένωση είναι η ειδική  Task Force που εδρεύει στην Ισπανία και έχει ως χώρο ευθύνης τις πρεσβείες σε ένα μεγάλο μέρος της Αφρικής και της Ευρώπης. 
Μάλιστα έδειξαν ένα φωτορεποτάζ για το πως θα γίνει ολόκληρη η επιχείρηση από τους πεζοναύτες.
1. Οι πεζοναύτες είναι σε επιφυλακή λίγες μέρες νωρίτερα έχοντας ειδοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες. Με την ενεργοποίηση του συναγερμού προωθούνται άμεσα στα μέσα που θα τους μεταφέρουν στην πρεσβεία.
operation eastern exit
Από την επιχείρηση στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2014
2. Η Βάσεις που θα υποστηρίξουν την επιχείρηση εξαρτώνται ανάλογα με το ποια περιοχή θα δράσουν οι πεζοναύτες.
 
MV22 Osprey Night TripoliOspreys των πεζοναυτών κατά την διάρκεια της υποστήριξης στην επιχείρηση στην Λιβύη  3.Με την άφιξη των πεζοναυτών γίνεται εγκατάσταση των επικοινωνιών και του σταθμού διοίκησης για να ασφαλιστεί η περιοχή.
 
marine communication radio
Στιγμιότυπο από άσκηση εκκένωσης
4.Οι πεζοναύτες εγκαθιστούν αμυντική περίμετρο ασφαλείας στην πρεσβεία για το προσωπικό ώστε να μπορέσει να μετακινηθεί.
 
marine secure perimeter us embassy
Από την επιχείρηση στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα τον Μάριο του 1997
6. Εκτός των πεζοναυτών μονάδες εναέριας υποστήριξης μπορεί να επιτηρούν την περιοχή ενδιαφέροντος
 
marine
Άσκηση με το μαχητικό υποστήριξης AV-8B Harrier.
7.Οι πεζοναύτες μπορεί να ανιχνεύσουν ποιοι θα αποτελέσουν τους στόχους για την εκκένωση με την χρήση συσκυών αντί να ελέγχουν ταυτότητες 
 
marin embassy evacuation8.Όταν επιβεβαιωθεί τα άτομα που θα εγκαταλείψουν την πρεσβεία ξεκινά η διαδικασία επιβίβασή τους στα μεταφορικά  
 
marines
Από την επιχείρηση εκκένωσης στο Νότιο Σουδάν τον Ιανουάριο του 2014

marines

9.Πεζοναύτες ελέγχουν επίσης τα άτομα καθώς επιβιβάζονται για να ανιχνευθούν τυχόν λαθρεπιβάτες και για να μην μείνει κανείς πίσω
marines10. Η task force παραμένει στο έδαφος για όσο χρόνο τα μεταφορικά επιβιβάζουν κόσμο για να προστατεύουν την περιοχή. 
 
marines 
 
Embassy Evacuation at Del Valle
Από ασκήσεις εκκένωσης με CH-53
11.Από την στιγμή που οι πολίτες θα έχουν εγκαταλείψει την περιοχή σειρά έχουν και οι ίδιοι οι πεζοναύτες
 
Embassy Evacuation at Del Valle Park
 
12.Τα μεταφορικά στέλνουν τον κόσμο σε ασφαλή περιοχή όπου θα γίνει νέα καταμέτρηση.
Screen Shot 2015 08 07 at 8.52.52 AM
Ασκήσεις τέτοιου επιπέδου αν και μπορεί να θεωρούνται ρουτίνα όμως η δημοσίευση τους προκαλεί περισσότερα ερωτήματα για τον σκοπό που θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι τις διαδικασίες εκτός και αν γνωρίζουν κάτι!

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr