Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Πλάτες στον Ναζισμό κάνει η Γερμανία

Η Καγκελαρία "αδειάζει" τον Γερμανό πρόεδρο για τις πολεμικές αποζημιώσεις!
Πολλοί είπαν ότι οι δηλώσεις του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ , στη Süddeutsche Zeitung για τις πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, δεν μπορεί να έγιναν χωρίς να έχει υπάρξει συνεννόηση με την Καγκελαρία. Όμως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, με τρόπο κατηγορηματικό επανέλαβε ότι “το θέμα έχει κλείσει οριστικά”.
Όπως μεταδίδει η DW ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, επανέλαβε τη πάγια γερμανική θέση ότι 70 χρόνια μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και 35 χρόνια μετά την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ “το θέμα έχει κλείσει τόσο από νομική όσο και από πολιτική σκοπιά”.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέφερε το θέμα του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον ,το οποίο αντιμετωπίζεται όχι άδικα με ιδιαίτερη καχυποψία απ΄ όσους ασχολούνται στην Ελλάδα με το θέμα των αποζημιώσεων.

Ο Ζάϊμπερτ ρωτήθηκε και για κάτι που φαίνεται ότι ενοχλεί ιδιαίτερα το Βερολίνο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι στις 9 Μαίου στη Μόσχα για να παραστεί στις λαμπρές εκδηλώσεις για την συντριβή του ναζισμού. Η κυρία Μέρκελ θα πάει στη Μόσχα μια μέρα αργότερα! Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απάντησε επικαλούμενος αναρμοδιότητα.