Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΦΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ!!!

''εκτρώσεις από 9 ετών και συνεχείς παρθενοραφές για καλύτερο εμπόριο''
Τα σκλαβοπάζαρα της φρίκης
Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως για τον τρόπο με τον οποίο το Ισλαμικό Χαλιφάτο αγοράζει παιδιά ως σκλάβους του σεξ και τα αναγκάζει να παντρευτούν.
ΕΚΘΕΣΗ ΟΗΕ: ΒΙΑΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΠΑΡΘΕΝΟΡΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ
Κορίτσια από το Ιράκ και τη Συρία εξομολογήθηκαν σε ανώτερη αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών ότι τις έγδυσαν, τις πούλησαν και τις ανάγκασαν να υποβληθούν σε πάνω από δέκα επεμβάσεις παρθενορραφής.
Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου «στην κυριολεξία ξεγυμνώνουν κορίτσια και τα εξετάζουν σε σκλαβοπάζαρα», σύμφωνα με τη Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, ειδική εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων.

Η Z. Μπανγκούρα έδωσε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη, αφού επισκέφθηκε τη Μέση Ανατολή μεταξύ 16 και 29 Απριλίου, προκειμένου να συναντήσει θύματα βιασμού. Συρία, Ιράκ, Τουρκία, Λίβανος και Ιορδανία αποτέλεσαν σταθμούς της περιοδείας της, ενώ η ίδια κατάφερε να συνομιλήσει με γυναίκες που ξέφυγαν και επέζησαν από φρικτές σεξουαλικές επιθέσεις στα χέρια μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

​«To IKIΛ θεσμοποίησε τη σεξουαλική βία και την κακομεταχείριση των γυναικών ως κεντρικό στοιχείο της ιδεολογίας και των επιχειρήσεών τους, χρησιμοποιώντας την ως τακτική τρομοκρατίας για να προωθήσουν τους βασικούς στρατηγικούς στόχους τους»Σε κοπέλες και παιδιά συμπεριφέρονταν «λες και είναι βοοειδή», είπε η αξιωματούχος του ΟΗΕ: «… τα χωρίζουν σε κατηγορίες και τα στέλνουν γυμνά στο Ντοχούκ ή στη Μοσούλη ή άλλες τοποθεσίες για να τα μοιράσουν σε ηγέτες και μαχητές του ΙΚΙΛ».

«Γυναίκες και κορίτσια κινδυνεύουν και υφίστανται επιθέσεις κάθε στιγμή της ζωής τους» πρόσθεσε η ίδια, επισημαίνοντας ότι αυτή η βίαιη μεταχείριση των γυναικών στην πραγματικότητα ενθαρρύνεται ως μέρος της τζιχάντ. «To IKIΛ θεσμοποίησε τη σεξουαλική βία και την κακομεταχείριση των γυναικών ως κεντρικό στοιχείο της ιδεολογίας και των επιχειρήσεών τους, χρησιμοποιώντας την ως τακτική τρομοκρατίας για να προωθήσουν τους βασικούς στρατηγικούς στόχους τους».



Ο τρόμος και η βία ακολουθούσαν τα κορίτσια «σε κάθε τους βήμα… εν μέσω ενεργών συγκρούσεων, σε περιοχές υπό τον έλεγχο ενόπλων, σε σημεία ελέγχου και μεθοριακές διαβάσεις, και σε κέντρα κράτησης».

​Υπάρχουν αναφορές για γιατρούς που έκαναν παράνομες εκτρώσεις σε κορίτσια μόλις 9 ετώνΟι τζιχαντιστές, συμπλήρωσε η Z. Μπανγκούρα, χρησιμοποιούν ακόμα και την εμπορία ανθρώπων (τράφικινγκ), τη μαστροπεία και τις απαγωγές έναντι λύτρων ως τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων.

Η σεξουαλική βία αποτελεί για το Ισλαμικό Κράτος μια τακτική τιμωρίας, διαπόμπευσης και κάμψης του ηθικού τοπικών πληθυσμών, για να τους αποσπάσουν πληροφορίες και να τους εκτοπίσουν ευκολότερα. Ως αποτέλεσμα, τα ανήλικα θύματα βιασμού εξελίσσονται σε «μια γενιά παιδιών χωρίς πατρίδα», που θα παραμείνουν ευάλωτα απέναντι στις τακτικές στρατολόγησης του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Υπάρχουν αναφορές για γιατρούς που έκαναν παράνομες εκτρώσεις σε κορίτσια μόλις 9 ετών.
Πολλά από τα παιδιά θύματα ανήκουν στη θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι του Ιράκ: περίπου 40.000 απήχθησαν τον περασμένο Αύγουστο υπό την απειλή όπλων. Άλλες μειονότητες στο στόχαστρο των τζιχαντιστών είναι οι χριστιανοί, οι σαμπάκ και οι Ιρακινοί Τουρκμένοι.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube τον Νοέμβριο δείχνει μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να γελούν και να αστειεύονται αγοράζοντας Γιαζίντι σκλάβες. Πολλές από τις γυναίκες δηλώνουν πως αισθάνονται ντροπιασμένες και ανίκανες να συνεχίσουν τη ζωή τους μετά τις βάναυσες και εξευτελιστικές επιθέσεις που υπέστησαν.


Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης