Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Κατάφεραν να διχάσουν και την Ορθόδοξη εκκλησία

ΝΕΑ ΡΩΣΙΑ :ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΝΑΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΙΕΡΕΙΣ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Nέα απόπειρα δήμευσης ορθόδοξου ναού ανεπιτυχής αυτή την φορά πραγματοποιήθηκε σε μια εκκλησία της περιοχής Pereïaslav-Khmelnytskyï περίπου 85 χλμ. στα νότια του Κιέβου.Το μέλλον της εκκλησίας θεωρείται αβέβαιο αφού η τύχη της θα κριθεί στη ψηφοφορία της 11ης Οκτώβρη. Στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν και νεαρά άτομα με αποκρουστικές μάσκες φέροντες σύμβολα και διακριτικά του νεοναζιστικού « Δεξιού Τομέα».Σύμφωνα με το site της επισκοπής Boryspil στις 5 Οκτωβρίου μια ομάδα από αταυτοποίητα άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα καθοδηγούμενα από τους συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου Sivorko N.N., Levchenko V.G. και Salobai A.Z. επιτέθηκαν στην εκκλησία των Αγίων Πριγκήπων Boris και Gleb και αφού παραβίασαν την καγκελόπορτα μπλόκαραν την είσοδο.
επιχείρηση δήμευσης ναού από Δεξιό Τομέα στην Pereïaslav-Khmelnytskyï
επιχείρηση δήμευσης ναού από Δεξιό Τομέα στην Pereïaslav-Khmelnytskyï
Τα ίδια εξτρεμιστικά στοιχεία επιτέθηκαν στον εφημέριο του ναού Anatoly Mikhnevich, του άρπαξαν το ιερατικό του καπέλο ενώ ο π. Anatoly ειδοποίησε την αστυνομία η οποία στη συνέχεια και έθεσε φύλακες στις πόρτες του ναού. Ο τοπικός επίσκοπος κλήρος της περιοχής και πιστοί κατέφθασαν στο ναό. Οι βάνδαλοι οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την εκκλησία απαίτησαν την υαπαγωγή τόσο του ιερέα όσο και της εκκλησίας στο ψευδεπίγραφο και σχισματικό αυτοανακηρυχθέν Πατριαρχείο του Κιέβου.Η όλη επίθεση διαδραματίστηκε παρουσία εκπροσώπων αυτού του σχισμαστικού εκτρώματος οι οποίοι και παρέμεναν επιδεικτικά θεατές.187933_p
Αργότερα ο δήμαρχος της πόλης T.V. Kostin έσπευσε στο ναό προς διευθέτηση της διαμάχης.Εκεί δήλωσε ότι στις 11 Οκτωβρίου οι κάτοικοι της μικροσυνοικίας Borisovka θα συμμετείχαν σε ψηφοφορία για να κριθεί η υπαγωγή ή μη της εκκλησίας στο σχισματικό Πατριαρχείο. Η Pereïaslav-Khmelnytskyï είναι μια σημαντική πόλη για την περιφέρεια του Κιέβου με πληθυσμό 31 000 κατοίκους. Είναι το διοικητικό κέντρο της περιοχής Pereïaslav-Khmelnytskyï.Πρόκειται για μια από τις πιο αρχαίες πόλεις των Rus(το κανονικό της όνομα είναι Pereïaslav ή Pereyaslavl Russkiy) και είναι η παλιά πρωτεύουσα του μεσαιωνικού πριγκιπάτου τρου Pereïaslav.Η πόλη μετονομάστηκε το 1943. ( pravoslavie 08/10/14)187935_p
3 octobre Interfax – Περίπου 50 άτομα με αθλητικές φόρμες υποστηριζόμενα από μέλη τοπικών παραστρατιωτικών ομάδων κατάσχεσε την ορθόδοξη εκκλησία της Προστασίας της Παναγίας στην πόλη Turka στην περιοχή του Lviv, μεταφέρει το site του περιοδικού Natsionalny Kontrol. Ο ορθόδοξος ιερέας της περιοχής τραυματίστηκε,Η εκκλησία σφραγίστηκε και οι πιστοί εξορίστηκαν.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μεταξύ των επιτιθέμενων υπήρχαν ουνίτες ελληνοκαθολικοί. Οι πρώτες απειλές εκτοξεύθηκαν κατά του ναού την άνοιξη.
Τον Μάρτιο ένας τοπικός παράγοντας πήγε στον εφημέριο Alexis Sloboda και απαίτησε η εκκλησία να υπαχθεί στο ψευδεπίογραφο Πατριαρχείο του Κιέβου. Ο ιερέας αρνήθηκε.Στις 29 Ιουνίου ο π.Αλέξης κι ενώ επιτελούσε τη λειτουργία 10 άτομα των σχισματικών εισέβαλαν στην εκκλησία.Επιτέθηκαν στον ιερέα και τον τραυμάτισαν .
η εκκλησία στην περιφέρεια του Κιέβου που θέλησαν να δημεύσουν
η εκκλησία στην περιφέρεια του Κιέβου που θέλησαν να δημεύσουν
Στις 28 Σεπτεμβρίου μια ομάδα 50 ατόμων κατέλαβε την εκκλησία. Η εκκλησία έκλεισε και η είσοδος αποκλείστηκε. 300 ορθόδοξοι κινήθηκαν για να την ξαναπάρουν αλλά στάθηκε αδύνατο. Ένας μάλιστα από τους καταληψίες πέταξε ένα ποτήρι με νερό στο πρόσωπο του ιερομονάχου Vladimir και του δημιούργησε εκχυμώσεις,μελανιές στο πρόσωπο . Την 1 Οκτωβρίου οι πιστοί κατέθεσαν μήνυση αλλά αρχειοθετήθηκε.
Δύο βδομάδες πριν οι αντίπαλοι πυρπόλησαν το ασκητήριο του ιερομονάχου Vladimir . Το ησυχαστήριο το είχε δομήσει ό π. Yaroslav Yavorsky που ήταν χήρος με 6 παιδιά. Η γυναίκα του πέθανε από καρκίνο και αυτός άρχισε να χτίζει το ερμητήριο με δικά του χρήματα.(interfax 3/10/14)
dimpenews.com