Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

«Κατέθεσε» το βρέφος του στη ΔΟΥ!

Ρόδος: Σε απόγνωση άνεργος πατέρας που τού κατέσχεσαν τα τελευταία 300€
Είδε την Εφορία να δεσμεύει τα τελευταία 300 ευρώ που υπήρχαν στον λογαριασμό του λόγω χρεών και αποφάσισε να παραδώσει στη ΔΟΥ το παιδί του (!) σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή δεν μπορεί να καλύψει πια ούτε τις βασικές ανάγκες του.
Το απίστευτο περιστατικό, που αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στην τοπική κοινωνία της Ρόδου, συνέβη το πρωί της περασμένης Τετάρτης στη ΔΟΥ του νησιού, με πρωταγωνιστή έναν 35χρονο διαζευγμένο και άνεργο άνδρα που μπήκε στο γραφείο του εφόρου κρατώντας στην αγκαλιά το 1,5 έτους μωρό του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», ο πατέρας του παιδιού αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Μόλις, λοιπόν, διαπίστωσε ότι όλες οι οικονομίες του έκαναν... φτερά, λόγω κατάσχεσης, επισκέφθηκε την Εφορία και «απείλησε» ότι, αν τα χρήματα δεν επιστραφούν άμεσα στον λογαριασμό του, θα αφήσει το παιδί στους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, ο έφορος Ρόδου κάλεσε τον απελπισμένο άνδρα στο γραφείο του και συζήτησε μαζί του για αρκετή ώρα προσπαθώντας να τον καθησυχάσει, αλλά και να εξετάσει αν υπάρχουν περιθώρια επιστροφής των χρημάτων.

Οπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος είχε ξεχάσει να... επικαιροποιήσει τη δήλωσή του, σχετικά με τον ακατάσχετο λογαριασμό που είχε δώσει πριν από αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να μην προστατεύεται πλέον από τις σχετικές διατάξεις. Η ΔΟΥ Ρόδου θα κινήσει, εντός των επόμενων ημερών, τις διαδικασίες για την αποδέσμευση του ποσού χωρίς, όμως, να είναι βέβαιο ότι ο άνεργος πατέρας θα δει ξανά τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του.