Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Απειλές κατά Ορθόδοξων ιερέων από τους νέο-ναζί

Ο πρωθιερέας Αλέξης Εφίμοφ του ιερού ναού του Αγίου Αντωνίου και Θεοδοσίου στην πόλη Vasylkiv, που βρίσκεται την περιφέρεια του Κιέβου,  είπε ότι δέχεται απειλές θανάτου, διότι υποστήριζε στο ‘Μαϊντάν’ τις κρατικές ομάδες ασφαλείας ‘Μπερκούτ’, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘Izvestia’.
Το όνομα του ιερέα Αλέξιου είναι στη μαύρη λίστα μαζί με άλλους ορθόδοξους ιερείς που υπηρετούν στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας. Απειλούνται από ακτιβιστές νεοναζί του «Δεξιού Τομέα», του «Βατικοβστίνα» και άλλες ομάδες, οι οποίες έχουν λίστες με πολλούς Ορθόδοξους ιερείς.
«Βρίσκομαι εγγεγραμμένος στους πρώτους καταλόγους που έχουν σκοπό να προξενήσουν κακό, στους ορθόδοξους ιερείς, γιατί πολλές φορές ήμουνα στο Μαϊντάν και εμψύχωνα τις δυνάμεις των στρατιωτών του υπουργείου Εσωτερικών και τους αξιωματικούς της «Berkut».
«Δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου. Αλίμονο, να καταδικάζει ο κάθε άνθρωπος που βλέπει τον κόσμο καθισμένος σε ένα ζεστό δωμάτιο και σε έναν άνετο καναπέ», είπε ο πατήρ Αλέξιος.
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο στο Κίεβο, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των αρχών και της οργάνωσης της αντιπολίτευσης «Λαϊκή Συνέλευση» της Ουκρανίας, είχαν επέμβει για τη στήριξη της κρατικής αρχής, οι ειδικές δυνάμεις του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, γνωστές ως «Berkut», προκειμένου να μην γίνουν άνομες δραστηριότητες.
Ο πρωθιερέας  αφού έκανε ένα τελετουργικό και τους ευλόγησε- τους άνδρες της Berkut- στη συνέχεια στην ομιλία του τόνισε να τηρούν αυστηρά τις υποχρεώσεις τους, καθώς και τα βασικά στοιχεία του επίσημου όρκου τους, όπως σημειώνεται.
Ο πατέρας Αλέξιος κάλεσε, ακόμη, τους άνδρες της Μπέρκουτ να αψηφήσουν τις κλήσεις των διαδηλωτών ώστε να μην πάνε με το μέρος τους και τους σύγκρινε με τους Ναζί και τους σατανιστές.
Τώρα με τη επικράτηση των ομάδων αυτών στη νέα κυβέρνηση του Κιέβου, δέχεται συνεχείς απειλές για τη ζωή του... (γράφει το δημοσίευμα)



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr