Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

«Κατάληψη ελληνικών νησιών» - Άσκηση... απόβαση της Τουρκίας (φωτό)

Έχουν επιστρατεύση τα ποιο σύγχρονα μέσα
Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης
Τη μεγάλη τους ετήσια αποβατική άσκηση πραγματοποιούν από τις αρχές του μήνα οι Τούρκοι στρατηγοί προκειμένου τα στελέχη τους να έχουν... επαρκή εμπειρία στην κατάληψη ελληνικών νησιών!
Την άσκηση αυτή πραγματοποιούν ταυτόχρονα με την «BEYAZ FIRTINA 2014» που γίνεται στην καρδιά του Αιγαίου, όπου έχουν σε διασπορά πάνω από 30 πολεμικά σκάφη με «σκοπό» τον αποκλεισμό του νησιωτικού συμπλέγματος από την ηπειρωτική Ελλάδα και τον έλεγχο περιοχής.
Η επιχειρήσεις των Τούρκων, που εκπαιδεύονται στη γιγάντια απόβαση, γίνεται κάτω από τον κόλπο της Σμύρνης και συμμετέχει μεγάλο διακλαδικό τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεών τους.
 
Πληροφορίες θέλουν να παίρνουν μέρος πάνω από 7.000 άνδρες καλά οργανωμένοι και εξοπλισμένοι με τα πλέον προηγμένα μέσα αποβάσεων που έχει γίνει μέχρι σήμερα. 
Συμμετέχουν, 23 αποβατικά σκάφη, 22 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα των Διοικήσεων Χερσαίων, Ναυτικών, Αεροπορικών Δυνάμεων, της Ακτοφυλακής και της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου.
Στην άσκηση EFES-2014 συμμετείχαν Μονάδες της 11ης Μ/Π ΤΑΞΠΖ, της 19ης ΤΑΞΠΖ, της 57ης ΤΑΞΠΒ, πέραν της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που υπάγεται στο Τουρκικό Ναυτικό. Σκοπός της άσκησης ήταν η κατάληψη ενός νησιού στο μέγεθος της Σάμου. 
Εφαρμόζονται διάφορα σενάρια μάχης όπως ναυτική απαγόρευση, αποβατικές από αέρα και αμφίβιες επιχειρήσεις από τις ειδικές δυνάμεις του Ναυτικού και πολλά άλλα.
O σχεδιασμός της άσκησης ανατέθηκε στη Διοίκηση Συγκροτήματος Ειδικής Αποστολής Αιγαίου (Εge Müşterek Özel Görev Kuvveti: ΕMÖGK) που έχει συγκροτήσει η 4η Στρατιά. Πρωτεύον ρόλο διαδραματίζει η «Ομάδα Μάχης» τους που είναι κατάλληλα εξοπλισμένη για τη εξουδετέρωση οχυρώσεων με όπλα υψηλής καταστροφικότητας, όπως είναι το RPG-7 που χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων και ειδικές θερμοβαρικές κεφαλές κατά οχυρωμένων θέσεων.
Το καμάρι των τουρκικών αποβατικών δυνάμεων, το Ç-154, τέταρτο αποβατικό σκάφος αρμάτων (LCT) νέου τύπου, εγχώριας σχεδίασης και ναυπήγησης από τα συνολικά οκτώ που απέκτησε πρόσφατα το τουρκικό ναυτικό. Γρήγορα σκάφη, με καλό εξοπλισμό και μεγάλη χωρητικότητα. Σύμφωνα με τα σχέδια που εφαρμόζουν είναι να καταφέρουν στις πρώτες ώρες να αποβιβάσουν εκτός από πεζικό και άρματα μάχης.
Στόχος να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να φτάσει με περισσότερη... ασφάλεια το δεύτερο αποβατικό κύμα.Άλλοι Τούρκοι στρατιώτες αναλαμβάνουν με αποστασιόμετρα λέιζερ να κατευθύνουν πυρά πυροβολικού.
Τα σενάριά τους προβλέπουν, αφού έχουν καταστείλει την άμυνα ακτής, να κατεβάσουν στο δεύτερο ή και στο τρίτο «κύμα» βαρέα όπλα του πεζικού.



Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/355928/katalhpsh-ellhnikwn-nhsiwn-askhsh-apobash-ths-toyrkias-fwto#ixzz32qd5fFej