Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Νέα κατευθυνόμενη από Τουρκία "εισβολή" παράνομων μεταναστών

Νέο μεγάλο κύμα παράνομων μεταναστών ήρθε από την Τουρκία σε ελληνικά νησιά το τελευταίο 24ωρο, και όλα δείχνουν πάλι ότι το ''αόρατο'' κέντρο συντονισμού που δρα στην Τουρκία με την ανοχή ή την παρότρυνση επίσημων αρχών ή ημ-επίσημων παράκεντρων της γειτονικής χώρας, έχει ενεργοποιηθεί για τα καλά!Τα παρακάτω περιστατικά δεν είναι, πιθανότατα, οι μόνες ''αποστολές'' των Τούρκων δουλεμπόρων και των προστατών τους.Αργότερα ή αύριο ίσως οι αστυνομικές ή λιμενικές αρχές της Ελλάδας θα βρουν σε απόμερα σημεία ακτών και άλλους  ή κάποιους άλλους σίγουρα τους ''έπνιξαν'' στο Αιγαίο αφού οι δουλέμποροι τους βάζουν σε φτηνά σαπιοκάραβα ή φουσκωτά ''μιας χρήσης'' για να τους ξεφορτωθούν αφού πρώτα τους ''τα πάρουν''...
Ιδού τι ''έσπρωξαν'' προς - με το αζημίωτο - οι Τούρκοι τις τελευταίες ώρες βάσει των εντοπισμών που έκανα οι Λιμενικοί μας:
 -Τριάντα τρεις (33) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΒΛΑΜΑΡΗ” της ν. Σάμου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.Οι μετανάστες αυτοί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, αφού μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Σάμου, συνελήφθησαν.

- Δεκαέξι (16)  παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή “ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ” της ν. Σάμου, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι συνελήφθησαν καθότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

- Στον εντοπισμό και τη διάσωση από τη θάλασσα είκοσι ενός (21) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος.Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου από τη Φρουρά Αγαθονησίου για ύπαρξη πνευστής (φουσκωτής) λέμβου με πιθανόν παράνομους αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Φαρμακονησίου. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου, όπου εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με είκοσι ένα (21) παράνομους αλλοδαπούς άνευ ταξιδιωτικών εγγράφων .Λόγω συνεχούς εισροής υδάτων στη  λέμβο, οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και καλά στην υγεία τους στη ν. Φαρμακονήσι όπου και συνελήφθησαν.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ η φουσκωτή λέμβος καταστράφηκε.

-Εφτά (07) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, χθες στη θαλάσσια περιοχή “ΆΚΡΑ ΦΕΡΡΟΣ” Λέσβου, από στελέχη του γραφείου ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.Οι μετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Και άλλοι σε άλλα σημεία της Ελλάδας


Πέραν όμως από το Ανατολικό Αιγαίο εντοπισμοί και συλλήψεις παράνομων μεταναστών έγιναν και αλλού - πιθανότατα και αυτοί είχαν μπει από τα νησιά, προερχόμενοι από Τουρκία.

-Δύο (02) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών,από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, της οικείας Λιμενικής Αρχής.Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα (τράκτορας /επικαθήμενο), οι  αλλοδαποί εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στο χώρο του φορτίου που αποτελείτο από χαρτοκιβώτια με πλαστικές συσκευασίες αποθήκευσης τροφίμων , στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας ενώ κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Υπηρεσίας  αφέθηκαν ελεύθεροι .

-Ενας (01) παράνομος μετανάστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε φορτηγό όχημα- ψυγείο (τράκτορας\επικαθήμενο), εντοπίστηκε στα ημιαξόνια αυτού, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από την χώρα.
Κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος.Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

=Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 39χρονος αλλοδαπός διότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Στην προσπάθειά του αυτή, είχε ως άμεση συνεργό 46χρονη αλλοδαπή, η οποία τον συνόδευε και θα συνταξίδευε μαζί του.Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.

-Ένας (01) παράνομος μετανάστης εντοπίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, στην ακτή “ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ” Χίου, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.Ο ανωτέρω, στερούμενος νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθη και οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμένα Χίου ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

-Πέντε (05) μετανάστες συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα Ηγουμενίτσας από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Πηγή