Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Άλλοι ευχαριστούν τον Πόυτιν για τις νίκες και άλλοι τους Αμερικανούς για τις ήττες!

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, ήταν αρκετά διαχυτικός σήμερα εκθειάζοντας τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, γράφει το ισραηλινό δημοσίευμα του καναλιού ‘Εννέα’.
Αυτό συνέβη σε μια συνάντηση μεταξύ του Άσαντ και του αναπληρωτή προέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Ρογκόζιν,  στη Δαμασκό.
Την Πέμπτη 22 Μαΐου, η Ρωσία και η Κίνα μπλόκαραν ένα ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την εισαγωγή της «συριακής υπόθεσης» στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Το σχέδιο ψηφίσματος είχε προταθεί από τη Γαλλία, στο οποίο προτάθηκε να καταδικασθούν οι συριακές αρχές για  τις μεγάλης κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Σήμερα, 24 Μαΐου 2014, σε συνάντηση με τον Ρογκόζιν, ο Άσαντ δήλωσε ότι «η Ρωσία έχει σώσει όχι μόνο τη Συρία, αλλά και ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, με τη διατήρηση της σταθερότητας στον κόσμο και τη διακοπή της δυτικής ηγεμονίας», είπε ο πρόεδρος της Συρίας και συνέχισε:
«Τα εύσημα για όλα αυτά ανήκουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατάφερε να ανακτήσει την εξουσία της Ρωσίας στον κόσμο και να την ενισχύσει ουσιαστικά, σε σύγκριση με ό, τι ήταν η Σοβιετική Ένωση», είπε ο Άσαντ.
Ο Ρογκόζιν με τη σειρά του, σημείωσε ότι η Ρωσία αντιτίθεται στην επιβολή της βούλησης των άλλων και δημιουργία ‘έγχρωμων επαναστάσεων’ που πραγματοποιούνται με σκοπό να σπείρουν το χάος και να καταλάβουν την εξουσία φανατικά στοιχεία.