Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Εάν δεν γνωρίζεις την ιστορία σου είσαι έρμαιο των εχθρών σου!

"Οι δυνάμεις των νεοναζί στην Ουκρανία άρχισαν πόλεμο εναντίον των άοπλων πολιτών. Γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη να προσέχουμε την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από τις προσπάθειες να την αλλοιώσουν" τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν
Πούτιν: Στην Ουκρανία άρχισαν οι τρομοκρατικές ενέργειες κατά των άοπλων πολιτών
Οι δυνάμεις των νεοναζί στην Ουκρανία άρχισαν πόλεμο εναντίον των άοπλων πολιτών και το γεγονός αυτό για άλλη μία φορά υπογραμμίζει την ανάγκη να προσέχουμε την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου από τις προσπάθειες να την αλλοιώσουν.
   
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στη συνέντευξη στα κύρια κινέζικα ΜΜΕ.
Ο επικεφαλής του κράτους υπενθύμισε ότι τέσσερα χρόνια πριν η Ρωσία και η Κίνα υπέγραψαν μια κοινή δήλωση λόγω της επετείου των 65 χρόνων της λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. "Έχουμε την ενιαία άποψη ότι είναι ανεπίτρεπτη η αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του ", υπογράμμισε.

"Οι συνέπειες θα είναι άκρως επικίνδυνες και το πιστοποιούν τα σημερινά τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία, η ασυδοσία των δυνάμεων των νεοναζί που άρχισαν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των άοπλων ανθρώπων ", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

"Βεβαίως, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις προσπάθειες παραποίησης της ιστορίας, στις προσπάθειες να κάνουν ήρωες τους φασίστες και τους δοσιλόγους τους, να μαυρίσουν τη μνήμη και το καλό όνομα των ηρώων - απελευθερωτών ", είπε. "Όλο και πιο συχνά αντιμετωπίζουμε τις προσπάθειες να αλλάζουν, να αναθεωρήσουν την ιστορία ", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Στις 9 Μαΐου στη Μαριούπολη οι δυνάμεις του Κιέβου άρχισαν να πυροβολούν από τα τεθωρακισμένα τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση λόγω της Ημέρας της Νίκης που συγκεντρώθηκαν δίπλα στο κτίριο του αστυνομικού τμήματος της πόλης και προσπάθησαν να αντισταθούν στην επίθεση.

Όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι της κηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών σκοτώθηκαν τουλάχιστο δέκα άτομα. Στην τηλεόραση έδειξαν βίντεο, όπου φαίνεται ότι οι δυνάμεις της τάξεως χρησιμοποίησαν τα τεθωρακισμένα εναντίον άοπλων ανθρώπων και πατούσαν τον κόσμο με τεθωρακισμένα.

Στις 2 Μαΐου στην Οδησσό έγιναν αναταραχές οι οποίες άρχισαν με την παρέλαση που διοργάνωσαν οι Ουκρανοί ultras. Έκαψαν την κατασκήνωση στο χωράφι Κουλικόβο, όπου μάζευαν τις υπογραφές για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη δημιουργία της ομοσπονδίας στην Ουκρανία και για την καθιέρωση της ρωσικής γλώσσας ως κρατικής. Οι ακτιβιστές που βρίσκονταν εκεί, κρύφτηκαν στον Οίκο των Συνδικάτων τον οποίο οι επιτιθέμενοι επίσης έκαψαν.

Ως αποτέλεσμα των αναταραχών σκοτώθηκαν 48 άτομα, 247 τραυματίστηκαν. Οι αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι στον Οίκο των Συνδικάτων σκοτώθηκαν τουλάχιστο εκατό άτομα.