Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ηλεκτρονικός πόλεμος στην Μαύρη Θάλασσα

Το πλοίο έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης ότι ‘βγαίνει’ στον αέρα...
Το κατασκοπευτικό πλοίο του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, «Dupuy de Lome»- (А759), πέρασε για δεύτερη φορά μέσα στις τελευταίες εβδομάδες τα Στενά του Βοσπόρου.
Το πλοίο χαρακτηρίζεται ως μια πλήρη υπηρεσία πληροφοριών του γαλλικού τμήματος στρατιωτικών πληροφοριών, αφού συλλέγει αναλύει και συντάσσει αναφορές. Χθες,  κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Βάρνας της Βουλγαρίας, από όπου έχει τη δυνατότητα άνετης ηλεκτρονικής παρακολούθησης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.Η τελευταία φορά που το πλοίο βρισκόταν στη Μαύρη Θάλασσα ήταν από την 10η Απριλίου και 30η Απριλίου του 2014.
Σύμφωνα με τη Συνθήκη του Μοντρέ δεν μπορεί να παραμείνει πλέον των 21 ημερών, και ...αφού μπήκε ο νέος μήνας επανήλθε... να συμπληρώσει αυτά που ...έχασε.
Το πλοίο έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης ότι ‘βγαίνει’ στον αέρα: τηλεόραση, κινητά τηλέφωνα, ραντάρ, ναυτικές επικοινωνίες σε όλο το φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων, τηλεπικοινωνιακές δορυφορικές επικοινωνίες, διαδίκτυο, Skype, κλπ. Είναι εξοπλισμένο με αυτόματους  μεταφραστές ακουστικών ή ηλεκτρονικά γραμμένων μηνυμάτων.
Επί του πλοίου σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας, υπάρχουν 30 μέλη του πληρώματος και 80 επαγγελματίες ‘συλλέκτες’ πληροφοριών, που εργάζονται για  τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Γαλλίας.
«Το κατασκοπευτικό πλοίο περιλαμβάνει δύο σταθμούς ραντάρ πλοήγησης, συστημάτων δορυφορικής επικοινωνίας, σύστημα προειδοποίησης για εντοπισμό ραντάρ και ραδιοηλεκτρονικών αναγνωρίσεων. Το τελευταίο ανιχνεύει συχνότητες από 300 MHZ έως 90 GHZ και επιπλέον έχει τη δυνατότητα να συλλέγει emails, μηνύματα δορυφορικών σημάτων από τα 30 KHZ έως τα 100GHZ.
Το Dupuy de Lome (А759), κατασκευάστηκε στο 2006 και θεωρείται η κορυφή των πληροφοριών εξωτερικού της Γαλλίας.

--