Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καθεστωτικά λειτουργεί ο ΟΗΕ στην ελευθερία των λαών, καταλύοντας κάθε δημοκρατία

ΟΗΕ: Η Κριμαία παραμένει τμήμα της Ουκρανίας
Καταφέρνοντας ένα διπλωματικό πλήγμα στη Ρωσία, ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να θεωρεί την Κριμαία τμήμα της Ουκρανίας, βάσει του Ψηφίσματος που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες από τις ΗΠΑ και χώρες της Δύσης.
Η συνέλευση των 193 κρατών μελών έκρινε παράνομο —με 100 ψήφους υπέρ, 11 κατά, 58 αποχές και 24 χώρες να μην ψηφίζουν
— το δημοψήφισμα το οποίο διεξήχθη στην Κριμαία και το οποίο οδήγησε στην απόσχιση της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας από την Ουκρανία και την προσάρτησή της στη Ρωσία.
Αν και το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης δεν θεωρείται εξίσου δεσμευτικό με τις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η υπερψήφισή του σημαίνει ότι ολόκληρο το σύστημα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συνεχίσει να αναγνωρίζει την κυριαρχία της Ουκρανίας στη χερσόνησο της Κριμαίας και θα αγνοήσει την ενσωμάτωση της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Αυτό (το δημοψήφισμα) έχει πραγματικές, νομικές επιπτώσεις διότι τώρα, από νομικής άποψης, το πόρισμα των Ηνωμένων Εθνών. . . είναι ότι το δημοψήφισμα (της Κριμαίας) ήταν παράνομο», είπε καταθέτοντας στην Επιτροπή Πιστώσεων της Γερουσίας η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον
ΟΗΕ Σαμάνθα Πάουερ.
Αυτός ο προσδιορισμός, υποστήριξαν διπλωμάτες χωρών της Δύσης οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, επικυρώθηκε από το Γραφείο Νομικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών μετά την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση.

Ένας ανώτερος διπλωμάτης χώρας της Δύσης τόνισε ότι το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης «παγίωσε την θέση του ΟΗΕ» ότι συνεχίζει να αναγνωρίζεται η κυριαρχία του Κιέβου στην Κριμαία.
«Το Γραφείο Νομικών Υποθέσεων του
ΟΗΕ κατέστησε σαφές πως σε ό,τι αφορά το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, η Κριμαία παραμένει τμήμα της Ουκρανίας» ανέφερε ο διπλωμάτης αυτός. «Αυτό είναι προφανώς σημαντικό, για πολλούς και διάφορους λόγους», πρόσθεσε ο ίδιος.
onalert