Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Στο ΟΑΚΑ ο «Αίαντας» και η παρέα του

Για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες διμοιρίες των ΜΑΤ, ο «Αίαντας» και η... παρέα του επισκέφθηκαν το ΟΑΚΑ χθες το πρωί. Ούτε επεισόδια σημειώθηκαν ούτε κάτι ανησυχητικό. Επρόκειτο για «προγραμματισμένη άσκηση συντηρητικής εκπαίδευσης», σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, η οποία αποφάσισε να βγάλει τις «αύρες» από τα γκαράζ και να τις... ξεσκουριάσει αλλά και να κρατήσει σε φόρμα τους αστυνομικούς των ΜΑΤ, που -η αλήθεια είναι- τους τελευταίους μήνες, ειδικά στην Αθήνα, με εξαίρεση τις δύο πορείες στην Αμφιάλη και στο κέντρο της πρωτεύουσας μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχουν και πολλή δουλειά.
Η άσκηση αποφασίστηκε να γίνει χθες έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΟΑΚΑ στην πλευρά που βλέπει προς την Σπύρου Λούη. Εγινε για ακόμα μια φορά μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όχι όμως και από αυτά των περιοίκων, οι οποίοι είδαν τον χώρο μπροστά από το στάδιο να γεμίζει με αστυνομικούς, κλούβες και τα θηριώδη θωρακισμένα οχήματα! Στην άσκηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερα θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού και αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ.
 
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, σοβαρά επεισόδια και εκτεταμένες συγκρούσεις σημειώνονταν στο κέντρο της πόλης. Ο «Αίαντας» και οι... φίλοι του εμφανίζονται και, προκειμένου να διαλύσουν τους ταραχοποιούς, εκτοξεύουν μεγάλες ποσότητες νερού. Παράλληλα οι κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν έναν απροσπέλαστο φραγμό, με τους άνδρες των ΜΑΤ να δοκιμάζουν διάφορους σχηματισμούς μάχης προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους εξαγριωμένους διαδηλωτές. Η άσκηση κράτησε για αρκετή ώρα και σύμφωνα με τους αξιωματικούς που συμμετείχαν όλα κύλησαν ομαλά.
dimokratianews.gr