Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Προκαλούν οι Τουρκολάγνοι διοργανωτές....σε μέρες μνήμης και επετείου της χώρας μας

Απόβαση των Τούρκων στον Πύργο τον Λευκό!
Οπου και να γυρίσει κανείς αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλονίκη ακούει τουρκικά. Η πόλη βιώνει, κυριολεκτικά, μια τουρκική επέλαση, αφού στο διάστημα από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου περί τους 6.500 Τούρκους την έχουν κατακλύσει, με την ευκαιρία της γιορτής του μπαϊραμιού. Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες, είναι η πρώτη φορά που τόσος μεγάλος αριθμός επισκεπτών μίας εθνικότητας επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Και έπεται συνέχεια.
 Στις 28 (ημέρα της εθνικής μας εορτής) και στις 29 Οκτωβρίου αναμένονται στη Θεσσαλονίκη περί τους 2.500 Τούρκους επισκέπτες, με την αφορμή της εθνικής αργίας στη γείτονα για την ανακήρυξη της τουρκικής δημοκρατίας (29 Οκτωβρίου). Το δε διήμερο 9-10 Νοεμβρίου οι κρατήσεις κάνουν λόγο για περίπου 5.000 Τούρκους που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ.
 
Ξενοδοχεία, εστιατόρια και πάρκινγκ έχουν βουλιάξει, ενώ οι σακούλες με τις οποίες τριγυρνούν οι Τούρκοι είναι αδιάψευστος μάρτυρας των επισκέψεών τους και στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Στα ξενοδοχεία -και όχι μόνο στα κεντρικά- το 50% των κρατήσεων είναι αυτήν την περίοδο τουρκικής... προελεύσεως -ενδεικτικό είναι ότι σε πολλά από αυτά στην είσοδο υπάρχουν σημάνσεις στα τουρκικά και ευχές για «καλό μπαϊράμι»- τα εστιατόρια τρίβουν τα χέρια τους, αφού πρόκειται για μια εποχή σχετικά νεκρή για τους επαγγελματίες, ενώ στα πάρκινγκ περισσεύουν τα αυτοκίνητα με τουρκικές πινακίδες.
 
Οι Τούρκοι επισκέπτες μένουν δύο με τρεις ημέρες, κατά μέσο όρο, και αφού επισκεφθούν τα μνημεία του ενδιαφέροντός τους -μεταξύ των οποίων το σπίτι-μουσείο του Κεμάλ στο τουρκικό προξενείο, τα Μπέη Χαμάμ και Γιαουντί Χαμάμ- κάνουν σύντομες εκδρομές σε Καβάλα, Μετέωρα και Ολυμπο. Μάλιστα, μόνο το προηγούμενο Σάββατο 2.100 Τούρκοι πέρασαν την πύλη του σπιτιού-μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ. Οι επισκέπτες έρχονται οδικώς -με δικά τους οχήματα ή λεωφορεία- αλλά και αεροπορικώς, αφού υπάρχει απευθείας σύνδεση μέσω της Turkish Airlines.
 
«Με τα μεγέθη αυτά έως το τέλος του έτους οι Τούρκοι θα ξεπεράσουν τους Ρώσους επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη» σημειώνει στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης Στέφανος Χατζημανώλης.
 
Μαρία Μαθιοπούλου
dimokratianews.gr