Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Προκαλούν! Η IAF βομβάρδισε θέσεις της συριακής Αεράμυνας

ΜΕ 6 ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ
Επιβεβαιώνονται σταδιακά οι πληροφορίες για ισραηλινή επίθεση σε θέσεις αεράμυνας του συριακών ενόπλων δυνάμεων. Το ισραηλινό times of israel αναφέρει για μεγάλη έκρηξη σε βαση αντιαεροπορικών συστημάτων κοντά στη Λατάκια της Συρίας.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η συριακή αεράμυνας αντέδρασε δεν υπάρχουν όμως στοιχεία για το αν υπήρξαν απώλειες στα ισραηλινά μαχητικά. Όπως μεταδίδει το NNA (National News Agency) του Λιβάνου έξι ισραηλινά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Λιβάνου σήμερα από τις 13:40 το απόγευμα μέχρι και τις 16:00 πετώντας πάνω από τις πόλεις Aitaroun, Rmeish, και Batroun, όπως ανέφερε πηγή του Στρατού του Λιβάνου.
Σύμφωνα με άλλες αναφορές τα εχθρικά αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΝΝΑ πραγματοποίησαν κύκλους πάνω από περιοχές του Λιβάνου για να εξέλθουν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου στις 17:05 με κατεύθυνση προς την θάλασσα δυτικά της Τρίπολης του Λιβάνου προς την Τουρκία.
Στις 16:05 ένα άλλο ισραηλινό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο του Λιβάνου πάνω από την πόλη Kfer Kela για να πραγματοποιήσει κύκλους πάνω από τις περιοχές Riaq, Baalbeck και Hermel και να εξέλθει εκτός εναέριου χώρου στις 17:00 με κατεύθυνση προς την θάλασσα δυτικά της Naqoura.
Σύμφωνα τώρα με άλλες πληροφορίες τα ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν επίθεση σε θέσεις της συριακής αεράμυνας κοντά στο χωριό Snobar Jableh νότια της Λατάκια. Η έκρηξη από την επίθεση των ισραηλινών αεροσκαφών σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκε μέχρι τη Λατάκια και την Banyas. Σύμφωνα με άλλους αυτόπτες μάρτυρες βλήμα το οποίο προερχόταν από την πλευρά της θάλασσας κτύπησε τις εγκαταστάσεις της συριακής Αεράμυνας στο Snobar Jableh.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως η Τουρκία έστειλε δύο F-16 ετοιμότητας προς την πλευρά των συριακών συνόρων όταν διαπίστωσε κινήσεις μαχητικών αεροσκαφών της Συρίας, είναι όμως πιθανό τα αεροσκάφη αυτά να ήταν τα ισραηλινά μαχητικά.
Περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν δεν υπάρχουν προς το παρόν, ενώ ούτε η συριακή αλλά ούτε και η ισραηλινή πλευρά έχουν αναφερθεί με κάποια ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ή διαψεύδοντας τις πληροφορίες αυτές
Ο χάρτης της όπου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκδηλώθηκε η ισραηλινή επίθεση, σε θέσεις εκτόξευσης πυραύλων S-125 (το παλιό σοβιετικό σύστημα SA-3) κοντά στην Λατάκια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr