Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Χόσνι Μουμπάρακ: Οι Αμερικανοί ετοίμαζαν την «Ισλαμική Επανάσταση» στην Αίγυπτο από το 2005

Ο Χόσνι Μουμπάρακ ισχυρίζεται ότι η εξέγερση του 2011, με την οποία κατελήφθη η εξουσία, προκλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Επιπλέον οι προσπάθειες των ΗΠΑ να αντικαταστήσουν την ηγεσία της Αιγύπτου είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα, από το 2005.
Η αιγυπτιακή εφημερίδα Γιόουμ Σαμπά δημοσίευσε αποσπάσματα από μια τρίωρη καταγραφή συνομιλιών (συνέντευξη) του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, σημειώνει η πηγή.
Οι συνομιλίες  με τον Μουμπάρακ έγινε με δεσμοφύλακες και γιατρούς οι οποίες καταγράφηκαν όταν ήταν φυλακισμένος στην Τόρα.
Ο Μουμπάρακ προέβη σε μια σειρά σκανδαλωδών αποκαλύψεων.
Από το 2005 οι Αμερικανοί κατασκεύασαν την εικόνα και διέσπειραν φήμες ότι ο Μουμπάρακ ετοιμάζεται να παραδώσει την εξουσία στο γιο του- Τζαμάλ.
 
Αυτό είχε προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον Μουμπάρακ και στο γιο του και ισχυρίστηκε ότι  μια τέτοια εικασία δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις φήμες, ειδικά  σε μια χώρα που εδώ και πολύ καιρό είχε ιδρυθεί το ρεπουμπλικανικό σύστημα.
 
Ο Μουμπάρακ, επίσης, σχολίασε σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Είπε ότι ήταν βέβαιος ότι ο Στρατηγός Σίσι – μέλος της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας»- θα ανέτρεπε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι.
Ο Μουμπάρακ είπε επίσης ότι ο επόμενος πρόεδρος της Αιγύπτου θα είναι στρατιωτικός.
 
Ο Μουμπάρακ τόνισε ότι οι υπέρμαχοι της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» προβαίνουν σε θορυβώδεις δράσεις για τη στήριξη του έκπτωτου Μόρσι ωθούμενοι από τα τζαμιά του Καΐρου και άλλων πόλεων, αλλά θα πληρώσουν για αυτό.
 
Ο Μουμπάρακ είπε ότι οι διαδηλώσεις θα τελειώσουν μετά από τη σύλληψη των «τρομοκρατών», σημειώνει η πηγή.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr