Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τα Χριστούγεννα, οι «λακκούβες» της ανομίας και οι πιστοί!

Πώς οι Χριστιανοί θα αποφύγουμε τις καλοστημένες παγίδες του πονηρού
Βασική θεμελιώδης αρχή του μυστηρίου της ανομίας που δρα ανεξέλεγκτα στην χώρα μας αποτελεί η προσπάθεια βεβήλωσης και αλλοίωσης της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, της ενανθρώπησης του Υιού του Θεού Ιησού Χριστού, των Χριστουγέννων αλλά και της Αναστάσεως Αυτού!
 Μέσα στο πλαίσιο αυτό μαζικά μέσα ενημέρωσης και κυρίως σήμερα η τηλεόραση αναλαμβάνουν με το αζημίωτο φυσικά να σπείρουν ζιζάνια αμφιβολίας στο νου των χριστιανών, να απογοητεύσουν τις καρδιές των ανθρώπων, να προκαλέσουν τριγμούς στη σχέση τους με την Εκκλησία, έτσι ώστε να αποστασιοποιηθούν απ’ αυτήν και να μην συμμετάσχουν στη διανομή των πνευματικών θησαυρών που προβαίνει ως αντάλλαγμα ο ουρανός στους πιστούς που με ταπείνωση και αγάπη προσέρχονται για να βιώσουν το μυστήριο των μυστηρίων, το παράδοξο γεγονός της ενανθρώπησης του Θεού!
Παρατηρείστε λοιπόν χριστιανοί μου ότι κάθε χρόνο, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι εφημερίδες κατά τις περιόδους της περισυλλογής του νου, της μετανοίας και της νηστείας, που αιώνες τώρα έχει ορίσει η Εκκλησία μας επιλέγουν να προβάλλουν ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές ταινίες και σκάνδαλα αδύναμων ασθενών χριστιανών αδελφών μας και δη ρασοφόρων προκειμένου να ευαρεστήσουν τα πραγματικά αφεντικά τους που κρύβονται πίσω από σατανικές μασονικές στοές και λέσχες του Βελζεβούλ... Στην ουσία ενδύονται τη στολή των Καλικατζάρων και συναγωνίζονται για το ποιός θα χαλάσει τη γιορτή των Χριστουγέννων. Και για να κατανοήσετε όσα γράφω θα αναφερθώ σε δύο μόνο παραδείγματα. Το πρώτο αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, που έχει αναλάβει μαζί με το τηλεοπτικό σταθμό Σκάι εργολαβικά το έργο της νόθευσης της Ορθόδοξης πίστης. Επί σειρά ετών, - πιο μεθοδικά από το 2008 και εφεξής-, όταν άρχισαν τα οικονομικά τους στοιχεία να παρουσιάζουν ζημιές προβάλλουν κινηματογραφικές ταινίες και ψευτο-επιστημονικά δήθεν ντοκιμαντέρ που βλασφημούν τον Ιησού Χριστό παρουσιάζοντας τον ως κοινό άνθρωπο, επαναστάτη η και απατεώνα. Το κινηματογραφικό έργο λ.χ. Κώδικας Ντα Βίντσι όλως τυχαία προβλήθηκε δύο φορές παραμονές Χριστουγέννων από το MEGA, (2008, 2010) ενώ βλάσφημα ντοκιμαντέρ που δημιούργησε το Μουσείο Ροκφέλερ που εδρεύει στο Τελ-Αβίβ προβάλλονται συνεχώς τα τρία τελευταία χρόνια από το Σκάι τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας!!!
Την ίδια στιγμή ειδησεογραφικά πρακτορεία που ελέγχονται αμιγώς από σιωνιστικούς κύκλους που λυσσωδώς πολεμούν την Ορθόδοξη πίστη παρουσιάζουν επιστημονικές έρευνες και κάθε λογής γελοιότητες, όπως λ., χ. αυτή της εύρεσης των οστών (!!!) του Ιησού Χριστού η της ανακάλυψης κώδικα που αναφέρει τον γάμο του Κυρίου μας και τα τέκνα του!!! Πολλοί Χριστιανοί δυστυχώς πέφτουν θύματα αυτής της σατανικής μεθοδευμένης προπαγάνδας που απολύτως εντάσσεται και με σαφήνεια περιγράφεται από τις γνωστές ιστορίες και τις διηγήσεις της γιαγιάς μας μπροστά στο τζάκι για το βδελυρό έργο και τη σκοτεινή δράση των Καλικατζάρων.
Ταυτόχρονα τις ίδιες περιόδους δημοσιεύονται αναφορές για ηθικά η οικονομικά σκάνδαλα ρασοφόρων (βλ. λ.χ. 2005) αλλά και σήμερα όπου εδώ και καιρό εντελώς πάλι τυχαία εν μέσω της Σαρακοστής των Χριστουγέννων και λίγο πριν τον έρανο της αγάπης παρουσιάζουν Ιεράρχες να έχουν καταθέσεις εκατομμυρίων σε προσωπικούς λογαριασμούς!
Μπορεί Χριστιανοί μου κάποιες από τις αναφορές τούτες να εμπεριέχουν δόσεις αληθείας. Μπορεί ο πονηρός Βελζεβούλ να έχει πραγματικά εγκλωβίσει παγιδεύσει με τα δεσμά του πλουτισμού ορισμένους ρασοφόρους και δη Ιεράρχες με αδύναμη πίστη και εκκοσμικευμένο προσανατολισμό. Μπορεί η διοικητική αδυναμία και η απουσία πρόνοιας σε θρησκευτικούς ηγέτες να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη δημιουργία τέτοιων σκανδάλων.
Όμως η πτώση στην αμαρτία τούτων επ’ ουδενί πρέπει να συνδεθεί με το σύνολο των ρασοφόρων μας και κυρίως με το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν πρέπει μάλιστα να επηρεάσει την προσωπική μας σχέση με τον τριαδικό Θεό και να αποτελέσει μία δήθεν δικαιολογία για την μερική η ολοκληρωτική αποστασία μας. Γιατί είναι εύκολο να πούμε πολλοί από εμάς ακολουθώντας την γενική επικρατούσα τάση γενίκευσης της αμαρτίας και μετάβασης από το ένα στο όλο «μωρέ αφού οι δεσποτάδες δεν πιστεύουν και κάνουν τα αντίθετα μ’ αυτά που λένε γιατί να τα πιστέψω εγώ... Όχι δεν θα γίνω θύμα τους για να πλουτίζουν αυτοί και οι συγγενείς τους...»!
Γιατί σ’ αυτήν ακριβώς τη διαδικασία του νου και της καρδιάς αποσκοπεί το μυστήριο της ανομίας και όλοι αυτοί οι λωποδύτες στην κυριολεξία σύγχρονοι Καλικάτζαροι προκειμένου να διαρρήξουν τη σχέση του χριστιανού με τον Ιησού Χριστό και την Εκκλησία Του! Λίγο πολύ παρατηρείται πως κάθε χρόνο καταφέρνουν να παρασύρουν πολλούς από εμάς έτσι ώστε να κλείνουμε τα αυτιά μας στον ήχο της καμπάνας που μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στην χριστουγεννιάτικη πνευματική πανδαισία. Να κλείνουμε ερμητικά τις πόρτες μας στους αδελφούς μας και τις αδελφές που θα μας ζητήσουν να συμμετάσχουμε στο έλεος και στην αγάπη μέσω του ετήσιου καθιερωμένου πανελληνίου εράνου της αγάπης. Να ανατρέπουμε και να αλλοιώνουμε όλες τις διδαχές του ευαγγελίου και να εκλαμβάνουμε τα Χριστούγεννα ως ημέρες κρασοκατάνυξης και νόστιμων εδεσμάτων. Να προτιμούμε αντί των αγρυπνιών και της προσευχής τα ξενύχτια, την ανηθικότητα και την οινοποσία στα κέντρα και στα κάθε λογής μπαρ της νύχτας! Να εκλαμβάνουμε τα Χριστούγεννα μόνο ως απατηλά λαμπιόνια και στολισμένα δέντρα κατά την πρακτική σήμερα και πολλών μωαμεθανών. Γιατί και οι Τούρκοι αν και μουσουλμάνοι στολίζουν τα σπίτια τους και τις πόλεις τους τα Χριστούγεννα!
Σ’ αντίθεση με τα ανωτέρω θύματα της κάθε λογής προπαγάνδας εμείς οι Χριστιανοί οφείλουμε να αποφύγουμε τις καλοστημένες αυτές παγίδες του πονηρού. Οφείλουμε να προστρέξουμε στο μυστήριο της μετανοίας, την Ιερά Εξομολόγηση και να καθαρίσουμε τον αγρό της ψυχής μας, μετατρέποντας τον σε φάτνη για να γεννηθεί ο Χριστός. Οφείλουμε να συναντήσουμε το Θεό μέσα από την οδό που περιγράφει ο Προφήτης Δαυίδ στους ψαλμούς του, μέσα δηλαδή από το έλεος (ελεημοσύνη) και τη θυσιαστική αγάπη (προσφορά) για τον πλησίον μας και δη για τον εχθρό μας. Οφείλουμε να ανηφορίσουμε την οδό της κατάνυξης μέσα από τη συνειδητή συμμετοχή μας στα ευχαριστήρια γεύματα του Κυρίου μας, δηλαδή στη Θεία Λειτουργία. Οφείλουμε να μοιραστούμε και να απαλύνουμε τον πόνο του ασθενούς αδελφού μας που νοσηλεύεται με τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Οφείλουμε να γίνουμε φίλοι και αδελφοί του Χριστού ανοίγοντας την καρδιά μας στους φτωχούς, τους απογοητευμένους και πάσχοντες εν γένει αδελφούς μας. Οφείλουμε να βαδίσουμε την μαρτυρική οδό της αλήθειας μέσα από τη νηστεία της γλώσσας, της καρδιάς και του σώματος...
Χριστιανοί μου ας μην λησμονούμε ότι οι δοκιμασίες αποτελούν δώρο από το Θεό, το οποίο αποσκοπεί να συνδράμει στη σωτηρία μας, στη συμμετοχή μας δηλαδή στην αιώνια ζωή, νοούμενη ως επιστροφή στον Παράδεισο. Μην μείνουμε λοιπόν, όπως ορθά έλεγε ο Αγιορείτης γέροντας Παϊσιος στην πτώση, και κυλιόμαστε κατάχαμα σαν τους χοίρους! Αλλά ας σηκώσουμε το βλέμμα μας στο Θεό για να καταφέρουμε να προσκυνήσουμε με ταπείνωση το μεγαλείο της ενανθρώπησής Του, της συνάντησης δηλαδή μαζί Του ανοίγοντας διάπλατα τη θύρα της καρδιάς μας στον ουρανό!
Χριστός γεννάται σήμερα Χριστιανοί μου στις καρδιές όλων μας! Γένοιτο
Σ.Ο.
Συντάκτης: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΥΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012