Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Λαθρομετανάστες ρημάζουν την ΔΕΗ…καταδίωξη με πυροβολισμούς.

Πάνω σε αδίστακτους κλέφτες μετασχηματιστών της ΔΕΗ έπεσε η αστυνομία στη Βοιωτία, με έναν απλό έλεγχο να καταλήγει σε καταδιώξεις με πυροβολισμούς.
Όλα άρχισαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (13/07) όταν οι αρχές επιχείρησαν να ελέγξουν όχημα στην περιοχή Σκούρτα Δερβενοχωρίων. Ο οδηγός όψι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε και ταχύτητα. Η αστυνομία τον κυνήγησε, με τον οδηγό του ύποπτου ΙΧ να χάνει τον έλεγχο και να βγαίνει από το δρόμο.
Ένας από τους επιβαίνοντες άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν αλλά οι ύποπτοι διέφυγαν,

βοηθούμενοι από το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, με τις έρευνες να αποκαλύπτουν ένα δεύτερο όχημα, το οποίο στη θέα τους επιχείρησε να διαφύγει. Μετά από νέα καταδίωξη εγκαταλείφθηκε, με τις αρχές να συλλαμβάνουν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή έναν 26χρονο Πακιστανό.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν και εντοπίστηκε και τρίτο όχημα, το οποίο και πάλι ανέπτυξε ταχύτητα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο, οι επιβαίνοντες το εγκατέλειψαν και διέφυγαν.
Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και μία καραμπίνα, που είχε δηλωθεί ως κλεμμένη από τον Δεκέμβριο του 2011.
Ο αλλοδαπός που συνελήφθη διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε οκταμελή εγκληματική ομάδα, η οποία είχε συσταθεί προ τριμήνου, δραστηριοποιούταν στη Βοιωτία και έκλεβς καλώδια χαλκού από μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την τελευταία, η ποσότητα των καλωδίων χαλκού που βρέθηκε στο όχημα αντιστοιχεί σε τρεις μετασχηματιστές, αξίας άνω των 15.000 ευρώ.
news.247