Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ο Καμμένος δίπλα στους πολιορκημένους και κυνηγημένους μοναχούς της ιεράς μονής Εσφιγμένου.

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Καμμένου σε σχισματικούς στον Άγιον Όρος. Για «μέγα πολιτικό σφάλμα» που προσβάλλει το Πατριαρχείο κάνουν λόγο αγιορείτες μοναχοί, σχετικά με την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην «αιρετική» Μονή Εσφιγμένου.
Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος», οι αντιδράσεις των αγιορειτών μοναχών και ιδιαίτερα της νόμιμης αντιπροσωπείας της Μονής Εσφιγμένου, οφείλονται τόσο στην επίσκεψη και διαμονή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων το Σάββατο στην Μονή που τελεί υπό κατάληψη από ζηλωτές μοναχούς,
 όσο και στο γεγονός -όπως υποστηρίζουν οι μοναχοί- ότι η επίσκεψη έγινε στα κρυφά, χωρίς να έχει ενημερώσει ο Πάνος Καμμένος την Ιερά Επιστασία και χωρίς να έχει λάβει διαμονητήριο.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο Πάνος Καμμένος μεταφέρθηκε στην Μονή Εσφιγμένου με ταχύπλοο της ίδιας της Μονής απο το λιμάνι της Ιερισσού, χωρίς να έχει ενημερώσει την διοίκηση του Αγίου Όρους. Οι μοναχοί της νόμιμης αντιπροσωπείας της Μονής υποστηρίζουν ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν «να προσεταιριστεί τις ψήφους των παλιοημερολογιτών που ασπάζονται τις θέσεις των ζηλωτών Εσφιγμενιτών».
Όπως λένε στην επιστολή:
«Το Αγιον Ορος νιώθει προσβεβλημένο για δύο λόγους. Αφενός γιατί ο κ. Καμμένος ήρθε σε ρήξη με το Πατριαρχείο, το οποίο και δεν αναγνωρίζει τους ζηλωτές, και αφετέρου γιατί παραβίασε τον Καταστατικό Χάρτη, το άρθρο 176 του οποίου ορίζει ρητά και κατηγορηματικά πως οποιοσδήποτε θέλει να μπει στην αθωνική πολιτεία οφείλει να ενημερώσει τα αρμόδια όργανά της».
Η νόμιμη αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου έστειλε χθες επιστολή διαμαρτυρίας σε όλα τα κόμματα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ ενημέρωσε και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.