Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Μα και φυσικά θέλουμε να φύγουμε από την Σέγκεν. Ποιος δεν θέλει την ζωή του;

Σχέδιο να “κλείσουν” τα σύνορα με την Ελλάδα – Κίνδυνος εξόδου από τη Σέγκεν.
Έναν ιδιότυπο αποκλεισμό της Ελλάδας θέλουν κάποιοι κατά τα άλλα εταίροι μας στην Ένωση. Ουσιαστικά προτείνουν ένα σχέδιο αποκλεισμού από τη συνθήκη Σέγκεν χωρών με πρόβλημα παράνομης μετανάστευσης και ουσιαστικά φωτογραφίζουν την Ελλάδα.Η πρόταση, μάλλον όχι τυχαία, ήρθε από την Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ.
Τι πρότεινε;

Για μια περίοδο ως έξι μήνες να επανέρχονται οι έλεγχοι στα εσωτερικά σύνορα της χώρας με τις υπόλοιπες στην Ε.Ε. στην περίπτωση που η χώρα έχει πρόβλημα μεγάλης εισροής παράνομων μεταναστών.

Το πρόβλημα της Ελλάδας, ειδικά στα ανατολικά σύνορα είναι γνωστό. Η πρόταση μάλιστα της Αυστριακής υπουργού προβλέπει επέκταση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα ως και για δύο χρόνια. Πολλοί βλέπουν πίσω από αυτή την πρόταση μια προσπάθεια για έναν ιδιότυπο αποκλεισμό της Ελλάδας.

Άλλοι διαβλέπουν ένα γενικότερο σχέδιο των κεντροευρωπαϊκών χωρών και γενικότερη αλλαγή στάσης εναντίον των χωρών του Νότου οι οποίες αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και οικονομικά προβλήματα και έντονα προβλήματα με την παράνομη μετανάστευση.