Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Επίθεση αλλοδαπών σε 15χρονη στην Ρόδο. Το ξέσπασμα του πατέρα.

Σοβαρό περιστατικό επίθεσης από δύο αλλοδαπούς, σε βάρος 15χρονης μαθήτριας η οποία βάδιζε μέρα μεσημέρι(!) κοντά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, διαδραματίστηκε προχθές, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και στις τοπικές αρχές αλλά και στην οικογένεια της μαθήτριας η οποία δηλώνει αποφασισμένη να φθάσει την υπόθεση στα άκρα, μέχρι να συλληφθούν οι δύο δράστες!


 Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε χθες σε κατάσταση έντονης συναισθηματικής φόρτισης, ο ίδιος ο πατέρας της 15χρονης μαθήτριας, μιλώντας στην «Ροδιακή» για καλή της τύχη, η κόρη του, μπόρεσε από μόνη της να αμυνθεί στους δύο αλλοδαπούς που της επιτέθηκαν αφού ήξερε και έχει διδαχθεί από χρόνια καράτε!
Η μαθήτρια, που λίγο νωρίτερα είχε ολοκληρώσει τις εξετάσεις της από κοντινό σχολικό συγκρότημα, βάδιζε μόνη της με τα πόδια απέναντι από το πάρκο του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στην οδό Δημοκρατίας με κατεύθυνση το κέντρο της Ρόδου όπου θα συναντούσε και άλλους συμμαθητές της.Σε κάποια στιγμή, δύο αλλοδαποί, την πλησίασαν από πίσω και ο ένας την άρπαξε από τον λαιμά με κεφαλοκλείδωμα!
Ο δεύτερος έβαλε τα χέρια του στις τσέπες της και άρχισε να αναζητά προφανώς χρήματα ή το κινητά της τηλέφωνο για το αρπάξει. Για κακή τους τύχη άμως η νεαρή μαθήτρια, δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια:
Γνωρίζοντας πολεμικές τέχνες (καράτε) έκανε την δική της επίθεση, χτυπώντας τον πρώτο αλλοδαπά που την είχε αρπάξει απά τον λαιμά στα γεννητικά άργανα με τον αγκώνα της και τον δεύτερο με κλωτσιές!
Η 15χρονη συμπολίτισσα μας, αντιδρώντας ενστικτωδώς επίσης άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια, γεγονός που υποχρέωσε τους δύο αλλοδαπούς να το βάλουν στα πόδια. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και πράγματι μέσα σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο έφθασαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι και χτένισαν ολόκληρη την περιοχή για τον εντοπισμό και την σύλληψη των θρασύτατων δραστών.
Τελικά, μετά από κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, συνελήφθησαν δύο άτομα, αλλοδαποί οι οποίοι πάντως δεν αναγνωρίστηκαν ως τα άτομα που έκαναν την επίθεση. Η 15χρονη μαθήτρια, έκανε επίσης αναλυτική περιγραφή για τους δύο αλλοδαπούς βάση της οποίας και αναζητούνται.
ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ
Αν είναι τυχεροί, είπε χθες το μεσημέρι μιλώντας στην «Ρ» ο πατέρας της 15χρονης μαθήτριας (τα στοιχεία του στην διάθεση της εφημερίδας) θα τους βρει πρώτα η αστυνομία. Την έχω στήσει κανονικά στο πάρκο και τους αναζητώ από χθες (προχθές) που έγινε το περιστατικά.
Τέτοιου είδους φαινόμενα, είναι πρωτόγνωρα για τη Ρόδο που συμβαίνουν - συνέχισε ο πατέρας. Αν αυτά συμβαίνουν σήμερα στην πόλη της Ρόδου και μέρα μεσημέρι, φανταστείτε τι έχει να γίνει σε λίγο καιρό.
Έχω τρελαθεί στην ιδέα ότι μπορεί να έκαναν κακό στο παιδί μου, που μόλις είχε τελειώσει από το σχολείο του και βάδιζε αμέριμνο για να συναντήσει την παρέα της. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων. Σέβομαι στο έπακρο τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους και ήρθαν εδώ για να δουλέψουν ως μετανάστες. Φτάνει βεβαίως να μας σέβονται και αυτοί. Όλα έχουν ένα όριο.
Το δικό μου το παιδί, ήταν τυχερό, μπόρεσε δεν ξέρω, κατάφερε πάντως να αμυνθεί και να γλιτώσει. Έχω την εντύπωση ότι τα φαινόμενα της Αθήνας, έρχονται και στη Ρόδο και τότε αλίμονο μας».
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από την πλευρά των αστυνομικών αρχών στην περιοχή μας, πάντως, δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό.Το βέβαιο είναι ότι το περιστατικό δεν είναι το μοναδικό.
Την ίδια μέρα, άλλο ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή επίσης αλλοδαπό, διαδραματίστηκε σε γειτονιά της Ρόδου, όταν ο τελευταίος απαιτούσε με προκλητικό τρόπο από εργαζόμενη σε περίπτερο να του δώσει χρήματα, καφέ και νερό!
Ο ίδιος που φαίνεται να έχει δημιουργήσει και άλλου είδους προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Η αστυνομία που κλήθηκε και στάλθηκε στην περιοχή πάντως, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει.
Πηγή: "Ροδιακή", rodiaki.gr
hellasontheweb.