Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ξέρουν τι θα πεί εντοπιότητα! Σώζουν την ανεργία στην Τουρκία. Υπο διωγμό οι ξένοι!

Εγκαταλείπουν σταδιακά την Τουρκία πολίτες από τη Γεωργία και την Αρμενία οι οποία εργάζονται στη γειτονική χώρα, εξαιτίας νόμου ο οποίος πέρασε από την κυβέρνηση στο Κοινοβούλιο, με σκοπό να «σφίξει τα λουριά» και να αντιμετωπίσει την ανεργία.
Πρόκειται για τον νόμο που θα διέπει το καθεστώς παραμονής και εργασίας ξένων υπηκόων. Οι κατηγορίες που πλήττονται είναι κυρίως οικιακοί βοηθοί, συνοδοί ηλικιωμένων και κατ’ οίκον νοσοκόμοι. Μέχρι στιγμής, οι εργαζόμενοι αυτοί εξασφάλιζαν βίζα 90 ημερών μετά την παρέλευση της οποίας αποχωρούσαν από τη χώρα και επέστρεφαν μετά από λίγες ημέρες με νέα τρίμηνης διάρκειας βίζα.
Πλέον, η διάρκεια της βίζας φαίνεται πως θα μειωθεί σε τρεις μήνες, ενώ θα απαιτείται παρέλευση τριμήνου για να μπορεί ο εργαζόμενος να την εξασφαλίσει εκ νέου και να εισέλθει στη χώρα. Οι σφοδρές αντιδράσεις, ωστόσο, οδήγησαν την τουρκική κυβέρνηση να κάνει κάποιες εξαιρέσεις για τους ξένους που εργάζονται στα σπίτια. Πάντως, μέχρι να οριστικοποιηθούν τα μέτρα, οι ξένοι εργαζόμενοι στη Τουρκία θα τελούν σε κατάσταση νευρικής κρίσης και προς το παρόν συρρέουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς λεωφορείων για να επιστρέψουν στις χώρες τους και να επανέλθουν, έστω για ένα τρίμηνο και στη συνέχεια βλέπουνε τι θα γίνει…
defence-point.gr