Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πούτιν προς Κίσινγκερ- «Έμαθα πολλά από εσάς». Στον Πούτιν πουτινιές δεν γίνονται…

Ο βετεράνος της πολιτικής Χένρυ Κίσινγκερ σε επίσκεψή του στη Μόσχα, συναντήθηκε με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν, εν όψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, όπου αντάλλαξαν απόψεις για θέματα περιφερειακού και παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, αλλά δεν δόθηκαν συγκεκριμένες  πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων.  
Στην κοινή εμφάνισή τους, προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Πούτιν απευθυνόμενος προς τον Κίσινγκερ είπε «Γνωριζόμαστε από πολύ παλιά και έχουμε μια φιλική σχέση», τονίζοντας ότι είναι ευχάριστο να δει τον παλαίμαχο πολιτικό στη Μόσχα και χαρακτήρισε τον Κίσινγκερ ως τον «πιο ευφυή και επιδέξιο  πολιτικό και εμπειρογνώμονα των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον Κίσινγκερ ως «τον αρχιτέκτονα  της διαδικασίας της ύφεσης»,  μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, στη δεκαετία του 1970,  και δεν δίστασε να τονίσει δημόσια « έμαθα πολλά από τον Κίσινγκερ» και πρόσθεσε ότι το έργο του είναι ένα από τα πιο σημαντικά στον κόσμο.