Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Πως το ΝΑΤΟ πραξικοπηματικά επεμβαίνει στα σώματα ασφαλείας. "Μας ρουφάει το αίμα"!

Σαν να μην έφθανε το ότι ουσιαστικά η Ελλάδα έχει τεθεί υπό οικονομική κατοχή από την ΕΕ. φαίνεται ότι και το ΝΑΤΟ αποφάσισε ότι μπορεί να βγάλει μεροκάματο από το πτώμα της εθνικής κυριαρχίας. Έτσι, μια τελευταία μόδα που εμφανίστηκε στα Υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη είναι να ανατεθούν στη ΝΑΤΟίκή υπηρεσία NAMSA μια σειρά από αρμοδιότητες που νομοτελειακά θα οδηγήσουν σε αδιαφανείς καταστάσεις και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
Η πρώτη από αυτές είναι η ανάθεση της συντήρησης των ελικοπτέρων της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη υπηρεσία, δουλειά που ξεκάθαρα θα μπορούσε να αναλάβει η ΕΑΒ, η οποία αναζητεί απεγνωσμένα εργασίες.
 Το χειρότερο είναι ότι η σύμβαση όπως τη διατύπωσε η ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία δεν δημοσιοποιείται αφήνοντας κάθε περιθώριο για ερωτηματικά για τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε.Παράλληλα η NAMSA ζήτησε να μας βάλει σε κοινοπραξία για την αποστρατιωτικοποίηση υλικού (από την καταστροφή πυρομαχικών μέχρι απόσυρση παλαιού υλικού). Το ωραίο είναι ότι θα μας ζητήσουν να πληρώσουμε και για τη μεταφορά των υλικών στη χώρα που θα αναλάβει την αποστρατιωτικοποίηση και για το έργο αυτό καθαυτό.
Στον χώρο όμως της Άμυνας αυτό το υλικό έχει αξία. Οχήματα και συστήματα που αποσύρονται μπορούν να αποτελέσουν πηγή ανταλλακτικών για όσα μένουν σε υπηρεσία ενώ τα αποστρατιωτικοποιημένα πυρομαχικά έχουν τέτοια αξία ως σκραπ, που υπερκαλύπτει το κόστος της απενεργοποίησης.Έτσι, αν προχωρήσει η ΝΑΤΟϊκή πρόταση τότε και ο Στρατός στερείται εσόδων ενώ οι ελληνικές εταιρείες που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό έργο βγαίνουν εκτός.
Τέλος, η NAMSA εμφανίζεται σαν το παράγοντα που θα «εξορθολογίσει» το έργο της αεροπυρόσβεσης αναλαμβάνοντας τους σχετικούς διαγωνισμούς. Και τούτο τη στιγμή που τρέχει το δικαίωμα προαίρεσης (option) που επιτρέπει στην Ελλάδα να μισθώσει εκ νέου τα αμερικανικά και ρωσικά ελικόπτερα με περσινές τιμές. Φυσικά η προκήρυξη νέου διαγωνισμού που θα επιβαρυνθεί και με τα έξοδα που θα χρεώσει η NAMSA για τις υπηρεσίες της δεν πρόκειται να φέρει κόστος χαμηλότερο από αυτό που θα επιτευχθεί με την άσκηση της option.

Πέρα από το γεγονός ότι η ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία έχει το προνόμιο να αναθέτει απευθείας συμβόλαια, χωρίς διαγωνισμούς, στις εταιρείες της επιλογής της με τις τιμές της επιλογής της... Και φυσικά μέσα και γύρω από τη ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία κρύβονται συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που περιμένουν να βγάλουν μεροκάματο πάνω κυριολεκτικά στο κουφάρι της εθνικής κυριαρχίας.Οι πληροφορίες είναι ότι τόσο ο Στρατός όσο και η Πυροσβεστική έχουν αρκετή γνώση των διαδικασιών ώστε να γνωρίζουν και να απορρίπτουν αυτές τις μεθοδεύσεις. Κάποιοι όμως επιμένουν να τις κινούν.
onalert.gr