Το παρακάτω άρθρο είναι ένα εξοργιστικό δείγμα κλασικής «αμερικανιάς», που αποδεικνύει το πώς δημιουργείται η περίφημη «συναίνεση» στην αγόμενη και φερόμενη από τα ΜΜΕ και τα συμφέροντα αμερικανική κοινή γνώμη.
Στόχος του άρθρου είναι το «πυρηνικό»Ιράν, που απειλεί στον ύπνο τους τα παιδάκια των Αμερικανών!
Διαβάστε και φρίξτε.
Η θανάσιμη απειλή που εκπροσωπεί για την Αμερική το Ιράν.
Αν το Ιράν προχωρήσει σε αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ, η Αμερική θα πρέπει να πολεμήσει εναντίον του, κυρίως εξαιτίας της θανάσιμης απειλής για την ίδια, που προκαλεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ιράν θέλει να γίνει πυρηνικό, για να εμποδίσει την αμερικανική παρεμβατικότητα στην περιοχή του, να απειλήσει την Ευρώπη, και να την αποσπάσει από την αμερικανική σφαίρα επιρροής, να αντιδράσει στο Ιράκ, να μπορεί να αντιμετωπίσει το Πακιστάν, την Ρωσία, και τις ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, να εξουδετερώσει το Ισραήλ, να ισοσκελίσει την ανισορροπία ασφάλειας σε σχέση με την Σαουδική Αραβία, που την βοηθά η γεωγραφία της αλλά και η ενίσχυσή της σε όπλα από την Αμερική, και τέλος να απειλήσει άμεσα τις ΗΠΑ.
Για το Ιράν, τα πυρηνικά όπλα αποτελούν υπαρξιακή αναγκαιότητα. Μέχρι τώρα, δεν αντιδρούσαμε σε αυτήν την επιθυμία του, κάνοντας τα στραβά μάτια. Όμως με τόσο μεγάλη ανεργία, πληθωρισμό, κλπ. γιατί να θέλει μια χώρα να ξοδέψει τεράστια χρηματικά ποσά για να κατασκευάσει πυρηνικά εργοστάσια, όταν διαθέτει τα δεύτερα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου στον πλανήτη; Το Ιράν διαθέτει αποθέματα αερίου για άλλα 270 χρόνια.
Κάποιοι πιστεύουν πως η χώρα αυτή μπορεί να ελεγχθεί. Αγνοούν όμως την πραγματική φύση ενός κράτους που οδήγησε 100.000 μικρά παιδιά στον θάνατο, βάζοντάς τα να ψάχνουν για νάρκες στη διάρκεια του πολέμου με το Ιράκ. Το 15% του πληθυσμού του θυσιάστηκε ως «εθελοντές μάρτυρες».
Πρόκειται για μια χώρα, που σε κάθε κοινοβουλευτική συνεδρίαση, οι βουλευτές τραγουδάνε το «θάνατος στην Αμερική», και που ο πρόεδρος της οποίας έχει δηλώσει ότι «η πιο όμορφη τέχνη είναι … ο μαρτυρικός θάνατος».
Τα πυρηνικά όρια του Ιράν θα είναι πολύ πιο χαμηλά από τα αντίστοιχα της Ρωσίας και της Κίνας, που με την σειρά τους είναι χαμηλότερα από τα δικά μας.
Και όμως, οι Eisenhower και Churchill σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν την ατομική βόμβα στην Κορέα, όπως σκέφτηκαν και ένα πρώτο πλήγμα εναντίον της ΕΣΣΔ, ενώ ο στρατηγός Westmoreland ήθελε να ρίξουμε την βόμβα στο Β. Βιετνάμ. Άρα, πώς να βασιστούμε στην ψυχραιμία και λογική της Τεχεράνης;
Κάποιοι λένε πως το Ιράν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει, ακόμη και αν είχε, πυρηνικά όπλα.
Οι Ιρανοί όμως, διαθέτουν ανεφοδιαστικά αεροπλάνα τα οποία μπορούν να περάσουν μέσα από τις αεράμυνες του Ισραήλ, της Ευρώπης, ή και των ΗΠΑ, μπερδεύοντας τα ίχνη τους στο ραντάρ με αυτά των εμπορικών αεροσκαφών.
Παράλληλα, συνεχώς αυξάνουν τις πυραυλικές τους δυνατότητες, την ώρα που εμείς μειώνουμε τις δικές μας.
Το Ιράν μπορεί να φτάσει στις ακτές μας. Κάτι ανάλογο είχε σχεδιάσει και η Γερμανία στη διάρκεια του Β`ΠΠ.
Η Αμερική διαθέτει δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων από την θάλασσα, όπως διέθετε και η ΕΣΣΔ, και όπως διαθέτει σήμερα το Ιράν στην Κασπία.
Το 2007, κάποιοι μπόρεσαν και πέρασαν 1.100 τόνους κοκαΐνης από την Νότιο Αμερική στις ΗΠΑ (με υποβρύχιο) χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Δεν μπορούν να κάνουν κάτι ανάλογο και οι Ιρανοί, μεταφέροντας πυρηνικά όπλα στο Μανχάταν;
Η Αμερική και το Ισραήλ έχουν σήμερα την δυνατότητα να εμποδίσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες του Ιράν για πολλά χρόνια. Υπάρχουν πολλές και διάφορες μέθοδοι επίθεσης, που θα είχαν αποτέλεσμα στο να εξουδετερωθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα, και το καλό είναι ότι προς το παρόν τουλάχιστον, οι Ιρανοί δεν διαθέτουν πυρηνική ισχύ, σε αντίθεση με την Β. Κορέα, ενώ είναι αμφίβολο αν η Ρωσία και η Κίνα θα πήγαιναν σε πόλεμο για να το βοηθήσουν.
Παράλληλα, το Ιράν δεν μπορεί να στερήσει το πετρέλαιο του, χωρίς να βλάψει και τον εαυτό του. Ακόμη και αν σταματούσε την παραγωγή, το κενό θα το αναπλήρωνε η Σ. Αραβία, την οποία θα μπορούσε να επιτεθεί το Ιράν, αλλά δεν θα μπορούσε να καταστρέψει τις πετρελαϊκές της υποδομές ανεπανόρθωτα.
Ο Περσικός Κόλπος θα έκλεινε για μερικές εβδομάδες, μέχρι να διαλυθούν παντελώς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράν από την Αμερική, και ίσως με την συμμετοχή της Γαλλίας, της Βρετανία, αλλά και της Σ. Αραβίας.
Το Ιράν θα είχε την βοήθεια των τρομοκρατικών οργανώσεων που στηρίζει, οι οποίες θα πραγματοποιούσαν επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα το καινούργιο, και θα το αντέχαμε, μέχρι κι αυτό το φαινόμενο, στο τέλος να υποχωρούσε.
Το κόστος μιας στρατιωτικής επίθεσης εναντίον του Ιράν θα ήταν σαφώς μικρότερο από το αν αφήναμε την Τεχεράνη να καταστεί πυρηνική δύναμη, και να εξαπέλυε την οργή της εναντίον της Δύσης.
Οποιοσδήποτε πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρεί τον εαυτό του άξιο της θέσης του, θα πρέπει να εξηγήσει στον αμερικανικό λαό, την ανάγκη καταστροφής αυτού του βάρβαρου και τρομοκρατικού κράτους, που συνεχώς απειλεί την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, και το Ισραήλ. Θα πρέπει να το τιμωρήσει. Έτσι ώστε να μην μπορέσει ποτέ ξανά να σηκώσει κεφάλι.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, με βάση τον όρκο που έχει δώσει, και χωρίς να δίνει σημασία στην ευμετάβλητη πολιτική σκηνή ή στην κοινή γνώμη, θα πρέπει να διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις μας να επιτεθούν και να καταστρέψουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Και όταν θα έχουν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις τους, και επιστρέφουν πίσω στην πατρίδα, οι πιλότοι μας θα έχουν κάνει το πατριωτικό τους καθήκον, έχοντας προστατέψει τα παιδιά μας που κοιμούνται αμέριμνα στα κρεβατάκια τους, αλλά και τα παιδιά των παιδιών τους στο μέλλον.
Μακάρι η πατρίδα μας να έχει πάντα μια ξεκάθαρη άποψη, αλλά και τη βούληση, να στηρίζεται στον εαυτό της, και να αντιμετωπίζει όπως πρέπει τις θανάσιμες απειλές εναντίον της.
Του Mark Helprin, του Claremont Institute
Wall Street Journal