Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρώτες στην εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Σταθερό είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι 95% .

Άνοδο καταγράφουν οι δείκτες εμπιστοσύνης των περισσότερων μη πολιτικών θεσμών σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τετραμηνιαίας συνδρομητικής πανελλαδικής έρευνας Metron Forum της εταιρείας Metron Analysis.
 Η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στις Ένοπλες Δυνάμεις αυξάνει σημαντικά στο 6.3 από το 5.8 της προηγούμενης έρευνας και συνεχίζει να κατατάσσεται στην πρώτη θέση.
Σημειώνεται ότι η πανελλαδική έρευνα διεξήχθη μεταξύ 15/11 και 05/12/2011, το διάστημα δηλαδή που η Χώρα διεσύρετο διεθνώς από τον Γ. Παπανδρέου και τις φήμες περί πραξικοπήματος. Ακολουθεί η Εκκλησία με μέση τιμή 5.1 από 5.0 και η Ελληνική Αστυνομία με 4.9 από 4.7 .
 Σταθερό είναι το ποσοστό όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι 95% ενώ σημαντική μείωση καταγράφεται στη δημοτικότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Από το 69,4% του περασμένου Ιουλίου κινείται σήμερα στο 54,4% αντανακλώντας τη διεύρυνση της δυσαρέσκειας προς το πολιτικό σύστημα αλλά ενδεχομένως και το γνωστό περιαστατικό της 28ης Οκτωβρίου.