Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ενόχληση στην Τουρκία από προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιώς για τέμενος στην Αθήνα.

Την προσφυγή του Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του Νόμου όσον αφορά την κατασκευή χώρου προσευχής για τους Μουσουλμάνους στην Αθήνα ,προβάλει ο τουρκικός τύπος.
‘Οπως είναι γνωστό η ελληνική πολιτεία προχωρά στην κατασκευή τεμένους στην περιοχή Βοτανικού σε έκταση και εγκαταστάσεις που κατείχε το Πολεμικό Ναυτικό. Το ελληνικό δημόσιο διαθέτει και αρκετά χρήματα για το όλο έργο που προχώρησε με νομοθετική ρύθμιση.
Η Turkiye  σε μονόστηλο με τίτλο «Εμπόδιο Εκκλησίας για το τζαμί στην Αθήνα» γράφει ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ που είναι γνωστός – κατά την εφημερίδα- για τις ακροδεξιές του απόψεις, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η Star γράφει για το θέμα με τον τίτλο « Αυτή την φορά εμπόδια από την Εκκλησία για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα» . Σημειώνεται στην εφημερίδα ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις.
Οι Miliyet, Haberturk , Bugun κάνουν ειδησεογραφική αναφορά στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο « Εμπόδιο από την Εκκλησία για το τέμενος στην Αθήνα»