Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι Αμερικανοί και οι γνωστοί σύμμαχοι, δημιουργούν στρατιωτικό κλοιό γύρω από την Ρωσία.


Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και ΗΠΑ για την αντιπυραυλική ασπίδα την οποία προωθεί το ΝΑΤΟ για εγκατάσταση στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και εξαιτίας του άσχημου κλίματος που έχει δημιουργηθεί με την Ουάσιγκτον να επιχειρεί παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Μόσχας με αφορμή τις πρόσφατες διαδηλώσεις.
Ο αντιστράτηγος Sergey Karakaev διοικητής των πυραυλικών δυνάμεων της Ρωσίας δήλωσε πως οι πύραυλοι οι οποίοι βρίσκονται σε υπηρεσία έχουν προς το παρών κενό πρόγραμμα στόχευσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να στοχεύσουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένης και της αμφιλεγόμενης αντι-πυραυλικής ασπίδας, δήλωσε σήμερα μεταξύ άλλων ο Ρώσος στρατηγός.«Δεν υπάρχουν τεχνικοί περιορισμοί στη χρήση των στρατηγικών πυραύλων. Χρειάζεται πολύς λίγος χρόνος για να επιλεγεί κάποιος στόχος και να φορτωθεί ένα νέο πρόγραμμα πτήσης» διαβεβαίωσε επί λέξει ο Ρώσος διοικητής των πυραυλικών δυνάμεων.

Ο Karakaev ανακοίνωσε επίσης την ύπαρξη  μιας νέας γενιάς  βαλλιστικών πυραύλων οι οποίοι θα φιλοξενούνται τόσο σε σιλό όσο και σε οχήματα  και θα χρησιμοποιούν υγρό καύσιμο. Οι νέοι αυτοί πύραυλοι, σύμφωνα με το Ρώσο στρατηγό θα έχουν προηγμένες δυνατότητες έτσι ώστε να υπερνικούν πολλαπλά κλιμάκια  αντι-πυραυλικών όπλων, μέσω της προηγμένης σχεδίασης, νέας πολεμικής κεφαλής και καλύτερων καυσίμων.  

Ο Ρώσος στρατηγός είπε πως η ανάπτυξη της νέας αυτής γενιάς έρχεται εξαιτίας της παράλληλης ανάπτυξης της αντι-πυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ
«Στην περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν αντι-βαλλιστικές δυνατότητες από το διάστημα, κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί λόγω της επισταμένης έρευνας στον συγκεκριμένο τομέα, η δυνατότητα μικρών πυραύλων στερεού προωθητικού καυσίμου δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τέτοια συστήματα. Σε αυτή την περίπτωση η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων ICBM υγρών καυσίμων με βάρος εκτόξευσης 100 τόνων είναι προτιμητέα σε σχέση με τους πυραύλους στερεών καυσίμων από την άποψη του λόγου πολεμικής κεφαλής ως προς το βάρος του πυραύλου».
Αν και ο ίδιος διαβεβαίωσε πως στο μεσοδιάστημα οι πύραυλοι Topol-M και Yars είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν στις παρούσες απειλές αποκάλυψε ότι το ¼ των πυραύλων που θα είναι ανεπτυγμένοι στη Ρωσία μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανήκουν στην παραπάνω προηγμένη γενιά.
Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του Ρώσου στρατηγού δεν έρχονται τυχαία αυτή τη χρονική περίοδο. Μόλις εχθές ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Vladimir Putin –και προφανώς ενήμερος για το πρόγραμμα τν ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων νέας γενιάς είχε δηλώσει με νόημα:
 «Κάποιοι θέλουν να μετακινήσουν τη Ρωσία στο περιθώριο των εξελίξεων ώστε να μην παρεμβαίνει, ώστε να μην παρεμβαίνει στην παγκόσμια διακυβέρνηση. Ακόμη όμως φοβούνται τις πυρηνικές μας δυνατότητες και για αυτό ακριβώς το λόγο τους εκνευρίζουμε».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr