Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Πούτιν: Η Δύση θα χρησιμοποιήσει «ακόμα και τον ίδιο τον διάβολο» για να πολεμήσει τη Ρωσία

 

Η Ρωσία πολεμάει για τα «ιστορικά της εδάφη» στην Ουκρανία ήταν το μήνυμα του Βλαντίμιρ Πούτιν 

«Αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε»

Ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύθηκε να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι να εκπληρωθούν οι στόχοι του. Ανέστειλε την συμμετοχή της Ρωσίας στην πυρηνική συνθήκη New Start.

«Δεν είχαμε καμία αμφιβολία», συνέχισε, ότι τον Φεβρουάριο του 2022 «όλα ήταν προετοιμασμένα» για μια επιθετική ενέργεια του Κιέβου στο Ντονμπάς. «Όλα αυτά ήταν εντελώς αντίθετα με τα έγγραφα που έγιναν δεκτά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ». «Θα ήθελα να επαναλάβω, αυτοί ξεκίνησαν τον πόλεμο και χρησιμοποιήσαμε βία για να τον σταματήσουμε», τόνισε προσθέτοντας ότι ο στόχος της Δύσης ήταν η απεριόριστη δύναμη και ότι η Σεβαστούπολη ήταν προφανώς ο επόμενος στόχος μετά το Ντονμπάς.


H Δύση θα χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε – τρομοκράτες, Ναζί, «ακόμα και τον ίδιο τον διάβολο» – για να πολεμήσει τη Ρωσία, είπε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τη Δύση για «ατελείωτη ροή κατηγοριών κατά της Ρωσίας» στην πρόσφατη διάσκεψη ασφαλείας του Μονάχου.


Η Δύση, όπως είπε χαρακτηριστικά, ελευθέρωσε το τζίνι από το μπουκάλι σε μια σειρά περιοχών σε όλον τον κόσμο σπέρνοντας χάος και πόλεμο.


«Η Δύση προσπαθεί να μετατρέψει μια τοπική σύγκρουση σε παγκόσμια σύγκρουση»

Αναφερόμενος στον ουκρανικό λαό, είπε ότι έχει γίνει «όμηρος των δυτικών κυρίων του» που κατέλαβαν τη χώρα σε πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο. «Το καθεστώς δεν υπηρετεί το εθνικό τους συμφέρον. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων», σημείωσε υποστηρίζοντας ότι η Δύση προσπαθεί να μετατρέψει μια τοπική σύγκρουση σε παγκόσμια σύγκρουση και «θα αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Μιλάμε για την ύπαρξη της χώρας μας».


Συνεχίζοντας τον κύκλο κατηγοριών σε βάρος της Δύσης, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι στη Δύση «ακόμη και η παιδεραστία ανακοινώνεται ως φυσιολογικό πράγμα». Συνέχισε αναφερόμενος στους γάμους ομοφύλων, υποστηρίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί η οικογενειακή ζωή στη Ρωσία.


Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η Δύση τροφοδοτεί τη σύγκρουση και επίσης διεξάγει έναν οικονομικό πόλεμο. Εμφανίστηκε όμως βέβαιος ότι η Δύση δεν θα πετύχει τίποτα.


«Κατηγορούν τους Ρώσους για τα πάντα»

Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία από διάφορες χώρες τιμωρούν τον εαυτό τους, ισχυρίστηκε, επισημαίνοντας τις αυξήσεις των τιμών, το κλείσιμο επιχειρήσεων και την ενεργειακή κρίση. «Κατηγορούν τους Ρώσους για τα πάντα», είπε.


Στη διάρκεια της ομιλίας του προσπάθησε να απαντήσει επίσης στις ανησυχίες για τη μεταχείριση στρατιωτών και στρατευσίμων. Τον τελευταίο χρόνο, έχουν εμφανιστεί αρκετοί λογαριασμοί που καταγγέλλουν τις συνθήκες στις οποίες αναγκάζονται να εκπαιδεύονται τα ρωσικά στρατεύματα και την έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού – και η αποζημίωση για όσους έχασαν τη ζωή τους συχνά θεωρείται ανεπαρκής.


«Όλοι καταλαβαίνουμε, καταλαβαίνω πόσο αφόρητα είναι τώρα για τις συζύγους, τους γιους, τις κόρες των πεσόντων στρατιωτών, τους γονείς τους, που μεγάλωσαν άξιους υπερασπιστές της Πατρίδας», δήλωσε. «Είναι απαραίτητο όλοι οι συμμετέχοντες στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση… να λαμβάνουν ετήσια άδεια τουλάχιστον 14 ημερών», συνέχισε.


Ο Πούτιν φαίνεται να προσπαθεί να παρουσιάσει την ένταξη στον στρατό ως μια ελκυστική επιλογή, ανακοινώνοντας υψηλότερους μισθούς, κοινωνική ασφάλιση και παραχωρήσεις για τους αγοραστές κατοικιών για όσους εργάζονται στον στρατιωτικό τομέα.


Η Ρωσία αναστέλλει την συμμετοχή της στην πυρηνική συνθήκη New Start

Στην διάρκειας σχεδόν δύο ωρών ομιλία του, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την συμμετοχή της Ρωσίας στην πυρηνική συνθήκη New Start με τις ΗΠΑ.


Το New Start είναι η τελευταία εναπομείνασα συμφωνία πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ και παρατάθηκε για πέντε χρόνια το 2021. Αρχικά υπογράφηκε το 2010, και περιορίζει κάθε πλευρά σε 1.550 πυρηνικές κεφαλές μεγάλου βεληνεκούς, αριθμός μικρότερος από ό,τι στο πλαίσιο της προηγούμενης συμφωνίας Start.


«Αναγκάζομαι να ανακοινώσω σήμερα ότι η Ρωσία αναστέλλει τη συμμετοχή της στη συνθήκη στρατηγικών επιθετικών όπλων», είπε προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα πραγματοποιούσε νέες πυρηνικές δοκιμές εάν το έκαναν πρώτα οι ΗΠΑ. Παράλληλα, κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι «άρχισαν να καταστρέφουν το σύστημα παγκόσμιας ασφάλειας και ελέγχου των όπλων». Η σχέση μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έχει επιδεινωθεί και «αυτή ήταν η πρωτοβουλία των ΗΠΑ».  πρόσθεσε.


Σε άλλο σημείο πάντως απέκλεισε το ενδεχόμενο η Ρωσία να πραγματοποιήσει πρώτη πυρηνικό χτύπημα.

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1441740/poytin-i-dysi-tha-chrisimopoiisei-akoma-kai-ton-idio-ton-diavolo-gia-na-polemisei-ti-rosia/