Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος εάν γίνει αυτό το λάθος!


Τα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ από όπου θα απογειώνονται ουκρανικά μαχητικά F-16, θα γίνουν στόχος της Ρωσίας

 Απογειώσεις ουκρανικών μαχητικών F-16 από αεροπορικές βάσεις χωρών του ΝΑΤΟ αποτελούν κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία και θα οδηγήσουν στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σλοβακικού κοινοβουλίου Λούμπος Μπλάγκα.


Ο Μπλάγκα είπε ότι, κατά τη γνώμη της ρωσικής πλευράς, οι δυτικές χώρες πρόκειται να διαθέσουν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αεροδρόμια για μαχητικά, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη Μόσχα.


Προειδοποίησε ότι η κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και κάλεσε τη Σλοβακία να επιμείνει στην ειρήνη.


Σύμφωνα, εξάλλου, με τουρκικό δημοσίευμα που επικαλείται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει πως οι πληροφορίες που λένε ότι τα αεροπλάνα σχεδιάζονται να απογειωθούν από αεροπορικές βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, αφού τα αεροδρόμια της Ουκρανίας όπου μπορούσαν να απογειωθούν πολεμικά αεροσκάφη F16 βομβαρδίζονται και καταστρέφονται τακτικά από τον ρωσικό στρατό, εξόργισε τη Μόσχα.


«Όποιος το κάνει αυτό γίνεται μέρος στη σύγκρουση»


  Σύμφωνα με την έκθεση του Sputnik, ο Κωνσταντίν Γκαβρίλοφ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας που εκπροσωπεί τη Ρωσία στις διαπραγματεύσεις για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων στη Βιέννη, είπε ότι η πιθανή χρήση ουκρανικών πολεμικών αεροσκαφών F-16, τα οποία θα απογειώνονται από τις αεροπορικές βάσεις των χωρών του ΝΑΤΟ, θα θεωρηθούν ως στόχοι αφού θα συμμετέχουν στη σύγκρουση.


Μιλώντας στο Φόρουμ Συνεργασίας για την Ασφάλεια του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο Γκαβρίλοφ είπε ότι η Μόσχα θα εξετάσει την πιθανή χρήση πολεμικών αεροσκαφών F-16 που απογειώνονται από αεροπορικές βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία ως άμεση συμμετοχή στη σύγκρουση στην Ουκρανία.


 «Προειδοποιούμε έντονα ότι η χρήση αυτών των πολεμικών αεροσκαφών από το έδαφος των εν λόγω χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα θεωρηθεί από τη Μόσχα ως συμμετοχή στη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα αναγκάσει τη Ρωσία να λάβει αντίποινα», είπε ο Γκαβρίλοφ.


The Hellenic Information Team

https://www.olympia.gr/1574069/diethni/ta-aerodromia-toy-nato-apo-opoy-tha-apogeionontai-oykranika-machitika-f-16-tha-ginoyn-stochos-tis-rosias/