Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Δικαιώνεται η Ρωσία για την διάλυση της Ουκρανίας. Όλα έγιναν για την διάλυση της Ορθοδοξίας, η νέα πανθρησκεία λέγεται Οικουμενισμός



Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος: ''Η επικοινωνία Ρώμης - Φαναρίου είναι παράδειγμα για εμάς''

 -Υπενθύμισε τα λόγια του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ ότι η Ουκρανία είναι εργαστήριο του οικουμενισμού-

Την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 ο επικεφαλής των Ουνιτών της Ουκρανίας, Αρχιεπίσκοπος Σβιατοσλάβ (Σεβτσούκ) παρέστη στην παρουσίαση της ουκρανικής μετάφρασης του βιβλίου του π. Ιωάννη Χρυσαυγή «Βαρθολομαίος-​Αποστολή και Όραμα».

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στην κατοικία του Μητροπολίτη Επιφανίου, με αφορμή τα σεπτά ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω παρουσίαση είναι το πρώτο γεγονός σε μια σειρά εκκλησιαστικών και κρατικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στην προγραμματισμένη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την 30ή επέτειο της αποκατάστασης της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Βατικανό, κατά τη διάρκεια της οποίας κατάλαβε ότι ο Πατριάρχης «είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια, ο οποίος συνεχώς εκπέμπει δύναμη, θέληση και την ικανότητα να προωθεί την εκκλησία, την κοινωνική και τη διακρατική ζωή".

"Είναι σημαντικό ότι αυτό το βιβλίο περιέχει στοιχεία για τις προσωπικές του συναντήσεις με δύο πάπες - τον Φραγκίσκο και τον Βενέδικτο XVI. Είμαστε όλοι εντυπωσιασμένοι από το γεγονός που ο Πάπας Φραγκίσκος, έσκυψε το κεφάλι και ζήτησε την ευλογία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από αμοιβαία αναγνώριση. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη βαθιά πνευματική εγγύτητα που ανοίγει νέες ευκαιρίες για κάθε διάλογο" - πρόσθεσε ο κ. Σβιατοσλάβ.

Επίσης ο Ουνίτης Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι "φέτος θυμόμαστε την 20ή επέτειο από την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β 'στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της οποίας, είχα χαρακτηρίσει την Ουκρανία «εργαστήριο οικουμενισμού. Το Παν-Ουκρανικό Συμβούλιο Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων αναμένει παρόμοια συνάντηση φέτος με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίος".

Τέλος να σημειωθεί ότι το βιβλίο στα Ουκρανικά προλογίζουν ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Μητροπολίτης Επιφάνιος, ενώ το βιβλίο περιέχει και σκέψεις του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

parousiasi oukrania 1

parousiasi oukrania 1

parousiasi oukrania 1

parousiasi oukrania 1

parousiasi oukrania 1

parousiasi oukrania 1