Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Μήπως μολύνθηκαν τα ύδατα γύρω απο την Αγιά Σοφιά; Μήπως ξεκινάν οι πληγές του Ερντογάν; Η αποστασία απο τον θεό θα μεταφράζεται ως κλιματική αλλαγή...


 Τοξική βλέννα "νεκρώνει" τη θάλασσα του Μαρμαρά: Φόβοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή

Συναγερμός για μεγάλη οικολογική καταστροφή έχει σημάνει στην Τουρκία από την "θαλάσσια βλέννα" που έχει εξαπλωθεί και έχει καλύψει τη Θάλασσα του Μαρμαρά, νότια της Κωνσταντινούπολης, καταστρέφοντας τη θαλάσσια ζωή.

Η Τουρκία προσπαθεί να απαλλαγεί από τη "θαλάσσια βλέννα" που προκαλεί "ασφυξία" στη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα της Θάλασσας του Μαρμαρά.

Ένα πυκνό, γλοιώδες στρώμα της οργανικής ύλης, μία "θαλάσσια βλέννα" όπως αποκαλείται, έχει εξαπλωθεί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κωνσταντινούπολης, καταστρέφοντας τη θαλάσσια χλωρίδα και πανίδα αλλά και την αλιευτική βιομηχανία.

Η οργανική αυτή ύλη περιλαμβάνει σειρά από μικροοργανισμούς και μπορεί να πολλαπλασιαστεί σε λύματα που διαρρέουν στη θάλασσα.

Τι είναι και πώς δημιουργήθηκε η βλέννα που κάλυψε τον Βόσπορο – Ο κίνδυνος για το Αιγαίο

Ολόκληρες ακτογραμμές, λιμάνια και ευρεία θαλάσσια τμήματα έχουν καλυφθεί με αυτή την κολλώδη ουσία, η οποία "πνίγει" τη ζωή στον πυθμένα της θάλασσας.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στην ταχεία εξάπλωση της οργανικής ύλης έχουν συμβάλλει η κλιματική αλλαγή, η υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά και με την απόρριψη ανεπεξέργαστων λυμάτων στη θάλασσα.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να καθαρίσει τη θάλασσα "από τη μάστιγα της θαλάσσιας βλέννας".

https://sputniknews.gr/20210624/toxiki-vlenna-nekronei-ti-thalassa-toy-marmara-fovoi-gia-megali-oikologiki-katastrofi-14572240.html