Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Εστίαση: Εναντιώνονται οι επιχειρηματίες - "Δεν μπορούμε να ψαχουλέψουμε προσωπικά δεδομένα πελατών" «Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε και τους ανεμβολίαστους σαν πελάτες»


 Νέες αντιδράσεις εκφράζονται ανάμεσα σε εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης αναφορικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Την άποψη ότι τα κυβερνητικά μέτρα αναφορικά με τη «ψυχαγωγία δύο ταχυτήτων» είναι μη εφαρμόσιμα εκφράζει στο Sputnik η Νίκη Κωνσταντίνου, πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης).

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, αρκετοί καταστηματάρχες δεν θα εφαρμόσουν τα μέτρα τα οποία χαρακτήρισε «τοξικά».

«Είναι σίγουρο ότι αξίζει να εμβολιαστούν όλοι. Όμως, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμούς σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Δεν έχουμε δικαίωμα να ψαχουλέψουμε τα προσωπικά δεδομένα των πελατών, παραβιάζοντάς τα» υπογραμμίζει.

Μόλις δοκιμάσεις αυτό το Site Γνωριμιών, θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το έκανες νωρίτερα.


O άντρας έσωσε τα αρκουδάκια, και τότε η μαμά αρκούδα έκανε το πιο εκπληκτικό πράγμα

Μάλιστα πρόσθεσε ότι μαζί με συναδέλφους της χρειάστηκαν αρκετή ώρα ώστε να αντιληφθούν το ακριβές περιεχόμενο των μέτρων που εξαγγέλθηκαν χθες.

Μαγαζιά για εμβολιασμένους και μη: 5+1 διευκρινίσεις για τη νέα πραγματικότητα στην εστίαση

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε και τους ανεμβολίαστους σαν πελάτες»

Η ίδια εξέφρασε την προσωπική της αντίθεση στα μέτρα ως καταστηματάρχης.

«Υπάρχουν εκ των πραγμάτων άνθρωποι που λόγω αντικειμενικών δυσκολιών δεν έχουν καταφέρει να εμβολιαστούν. Δεν μπορώ να μην τους βάλω μέσα στο μαγαζί μου. Υπάρχουν επίσης κάποιοι που δεν θέλουν να εμβολιαστούν επειδή δεν έχουν πειστεί. Αν δεν έχουν πειστεί, ας τους ενημερώσει καλύτερα η πολιτεία. Είμαστε υποχρεωμένοι να τους σεβαστούμε και αυτούς σαν πελάτες».

Στην πρακτική εφαρμογή των μέτρων όταν δύο εμβολιασμένοι γονείς βρεθούν σε ένα εστιατόριο με τα δύο ανεμβολίαστα παιδιά τους, «τα παιδιά θα πρέπει να έχουν κάνει self test, κάτι που ενδεχομένως λειτουργεί αποτρεπτικά από το να έρθουν τελικά».

«Η εστίαση και γενικότερα οι χώροι ψυχαγωγίας είναι ένας κοινωνικός πνεύμονας. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την είσοδο στους ανθρώπους σε χώρους όπου κοινωνικοποιούνται και παίρνουν ανάσα από την καθημερινότητά τους».

Την ίδια στιγμή εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να αποφευχθεί η πόλωση στην κοινωνία.

«Προσωπικά είμαι υπέρ του εμβολίου και το έκανα. Δεν πρέπει όμως να δημιουργηθεί νέος διχασμός που θα αφορά ρατσιστικά ιδεώδη σε ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους. Όσον αφορά εμένα όμως δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί να φύγει από το μαγαζί μου, εργαζόμενο ή πελάτη. Αυτοί που πρέπει να εκδιωχθούν είναι οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού που του είπαν ότι αυτά τα μέτρα θα έχουν απήχηση στην κοινωνία. Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο».

https://sputniknews.gr/20210630/estiasi-enantionontai-oi-epiheirimaties---den-mporoyme-na-psahoylepsoyme-prosopika-dedomena-pelaton-14831359.html