Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Zero Hedge: Η υδρόγειος ετοιμάζεται για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς ρωσικά τανκς κινούνται προς την Ουκρανία

 


Zero Hedge 2-4-21   Authored by Michael Snyder via The.

Αυτή την ώρα, περισσότερες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας από ό,τι έχουμε δει ποτέ πριν.

Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια στήλη ρωσικών δεξαμενών που μεταφέρονται σιδηροδρομικώς:

Δυτικοί στρατιωτικοί ηγέτες αναφέρουν ότι ανησυχούν ότι οι κινήσεις των στρατευμάτων που είδαμε τις τελευταίες ημέρες ενδέχεται να οδηγήσουν σε εισβολή, και εάν συμβεί εισβολή, θα δοκιμαστεί σε μεγάλο βαθμό η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης Μπάιντεν, των ηγετών της ΕΕ και των επιτελών του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, τα γεράκια της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ήταν πρόθυμα να καθίσουν και να αφήσουν τους Ρώσους να κατακτήσουν όλη την Ουκρανία. Θα υπάρξει πιθανώς μια σημαντική απάντηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τι έκανε τους Ρώσους ξαφνικά να κινήσουν μια τεράστια δύναμη εισβολής προς την Ουκρανία;

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ουσιαστικά υπέγραψε κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας στις 24 Μαρτίου. Το έγγραφο που υπέγραψε είναι γνωστό ως Διάταγμα 117/2021 και δεν θα διαβάσετε τίποτα σχετικά με αυτό στα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης.

Έπρεπε πραγματικά να σκάψω για να βρω το διάταγμα 117/2021, αλλά τελικά το βρήκα. Πήρα αρκετές από τις παραγράφους στην αρχή του εγγράφου και τις έτρεξα μέσω της μετάφρασης Google…

Σύμφωνα με το άρθρο 107 του Συντάγματος της Ουκρανίας, διατάσσω:

Να τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας της 11ης Μαρτίου 2021 «Σχετικά με τη στρατηγική ανακατάληψης και επανένταξης του προσωρινά κατεχόμενου εδάφους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης» (συνημμένο).

Έγκριση της στρατηγικής ανακατάληψης και επανένταξης του προσωρινά κατεχόμενου εδάφους της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης (συνημμένη)

Ο έλεγχος της εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, που θεσπίζεται με το παρόν διάταγμα, ανατίθεται στον Γραμματέα του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας.

Το παρόν διάταγμα ισχύει την ημέρα της δημοσίευσής του.

Βασικά, αυτό το διάταγμα καθιστά επίσημη την πολιτική της κυβέρνησης της Ουκρανίας να ανακαταλάβει την Κριμαία από τη Ρωσία.

Φυσικά, οι Ρώσοι δεν θα παραδώσουν ποτέ πρόθυμα την Κριμαία επειδή θεωρούν ότι είναι ρωσικό έδαφος, και έτσι η Ουκρανία θα πρέπει να την αναλάβει με τη βία.

Πρόκειται ουσιαστικά για κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας, και ο Ζελένσκι δεν θα είχε υπογράψει ποτέ ένα τέτοιο έγγραφο χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Μετά την υπογραφή του διατάγματος 117/2021, αρχίσαμε να βλέπουμε ρωσικές δυνάμεις να εισέρχονται στην Κριμαία και σε αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας με συγκλονιστικό ρυθμό.

http://greeknation.blogspot.com/2021/04/zero-hedge-3.html