Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Για "τέταρτο κύμα" και μια "νέα πανδημία κατά κάποιον τρόπο" κάνει λόγο Αμερικανός επιδημιολόγος

 

Σχετικά με "τέταρτο κύμα" της νόσου COVID-19 και "μια νέα πανδημία κατά κάποιον τρόπο"

λόγω της βρετανικής μετάλλαξης προειδοποίησε ο Δρ. Μάικλ Όστερχολμ την Κυριακή (04/04).

Ο Δρ. Μάικλ Όστερχολμ, επιδημιολόγος που έχει διατελέσει και σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για τη νόσο COVID-19, προειδοποίησε την Κυριακή (04/04) πως η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Δρ. Μάικλ Όστερχολμ σε σχετικές δηλώσεις του στο δίκτυο του FOX News είπε: «Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε έναν κύκλο περιφερειακής δραστηριότητας και, αυτή τη στιγμή, εστιάζεται στα Μεσοδυτικά και στα Βορειοανατολικά και δεν θα περάσει πολύς καιρός με το να ακολουθήσει και η υπόλοιπη χώρα».

Μάλιστα, ερωτηθείς για το εάν η τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων θα μπορούσε να θεωρηθεί ως «τέταρτο κύμα», ο επιδημιολόγος απάντησε καταφατικά.

Χαρακτηριστικά, ο Δρ. Μάικλ Όστερχολμ υποστήριξε πως «πιστεύω ότι, με κάποιους τρόπους, είμαστε σχεδόν σε μια νέα πανδημία» και πρόσθεσε πως «τα μόνα καλά νέα είναι ότι τα τρέχοντα εμβόλια είναι αποτελεσματικά έναντι αυτής της συγκεκριμένης μετάλλαξης Β.1.1.7. (της βρετανικής)».

Ακόμα, ο επιδημιολόγος εξήγησε ότι -επί του παρόντος- υπάρχει μια άνοδος ιδιαίτερα στις λοιμώξεις με το βρετανικό στέλεχος, στις ΗΠΑ, καθώς αυτό φαίνεται να είναι πιο μολυσματικό μεταξύ των νέων και των παιδιών.

Συγκεκριμένα, ο επιστήμονας ανέφερε: «Τώρα, τα παιδιά μολύνονται με τον ίδιο ρυθμό που μολύνονται και οι ενήλικες και είναι πολύ αποτελεσματικά ως προς τη μετάδοση του ιού».

Πάντως, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και πάνω από 554.000 θάνατοι.

https://sputniknews.gr/20210405/gia-tetarto-kyma-kai-mia-nea-pandimia-kata-kapoion-tropo-kanei-logo-amerikanos-epidimiologos-11265513.html