Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Η.Π.Α και Ε.Ε δεν θα μπορέσουν να ''κρυφτούν'' πίσω απο την Ουκρανία. Ο Πούτιν δεν αστειεύεται θα χτυπήσει με πολύ δύναμη! Η Δύση Κλιμακώνει εν' όψει Ορθόδοξου Πάσχα, αυτό και αν είναι ιερός πόλεμος!


 Η ΕΕ εγγυήθηκε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας! - Το Κίεβο άνοιξε τα αεροδρόμιά του στα C-17 των ΗΠΑ

Σε επικίνδυνα νερά οδηγείται  η ΕΕ, μετά τη σημερινή δήλωση ότι «παρέχει την ακλόνητη υποστήριξή της προς την Ουκρανία και την εδαφικής της ακεραιότητα», τη στιγμή που το Κίεβο έχει ανοίξει τα αεροδρόμιά του στο ΝΑΤΟ και τα αμερικανικά μεταφορικά αεροσκάφη προσγειώνονται το ένα μετά το άλλο.

Τη Δευτέρα, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, και φιλότουρκος Josep Borrell, δήλωσε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τη ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα γύρω από την Ουκρανία».

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmytro Kuleba, υποσχέθηκε επίσης την «ακλόνητη υποστήριξη της ΕΕ στην  κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» βάζοντας την ΕΕ στο κάδρο της «σύγκρουσης» με την Ρωσία.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι πτήσεις αμερικανικών μεταφορικών αεροσκαφών προς την Ουκρανία. Η αμερικανική Αεροπορία έχει κινητοποιήσει τα C-17 Clobemaster για να μεταφέρει συνεχώς όπλα και συστήματα στις ουκρανικές δυνάμεις αλλά και στις ειδικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ που ήδη βρίσκονται στο έδαφος.

Από την πλευρά της η Ρωσία συνεχίζει χωρίς διακοπή την στρατιωτική της κινητοποίηση με τουλάχιστον τρεις αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες: την 74η, την 76η  και την 104η , όλες επιθετικοί σχηματισμοί με στόχο την πραγματοποίηση αεροκίνητων επιχειρήσεων.

Σε άλλο βίντεο φαίνεται πως το ρωσικό οπλοστάσιο ενισχύεται με βαριά όπλα όπως ο εκτοξευτής TOS-1 που εξαπολύει ρουκέτες με θερμοβαρικές  κεφαλές.

.

Από την πλευρά της η Ρωσία συνεχίζει χωρίς διακοπή την στρατιωτική της κινητοποίηση με τουλάχιστον τρεις αερομεταφερόμενες ταξιαρχίες: την 74η, την 76η  και την 104η , όλες επιθετικοί σχηματισμοί με στόχο την πραγματοποίηση αεροκίνητων επιχειρήσεων.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/976177_i-ee-eggyithike-tin-edafiki-akeraiotita-tis-oykranias-i