Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Μαντινείας Αλέξανδρος: ''Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Κολοκοτρώνη και των συμπολεμιστών του''

 
Λαμπρά εορτάστηκε η Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, ημέρα αρχής του Τριωδίου, σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2020 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο, πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, τους εφημέριους του ναού και Ιερείς της Μητροπόλεως.
"Σήμερα όλοι μαζί θα ευχηθούμε και θα προσευχηθούμε ο Θεός να αναπαύει την ψύχη του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Ας μιμηθούμε το έργο και τον Βίο του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και των συμπολεμιστών του. Ας είναι μακάρια η ψυχή του” - ανάφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος.
Προ της απολύσεως τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Αρχιστρατήγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, χαρισματικού ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα του Γένους μας κατά της Οθωμανικής τυραννίας, ο οποίος κοιμήθηκε πριν από 176 έτη.
Να σημειωθεί ότι παρέστησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και πλήθος πιστών.