Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Ο ηγέτης Μπασάρ αλ Άσαντ που δεν προσκυνά την Παγκόσμια τάξη πρέπει να πέσει με κάθε μέσο

 
Μπασάρ αλ Άσαντ: Θα απελευθερώσουμε όλη τη Συρία ανεξάρτητα από τους τουρκικούς αλαλαγμούς
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεσμεύτηκε τη Δευτέρα για τη συνέχιση της επίθεσης του συριακού στρατού στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με στόχο να «απελευθερώσει» το τελευταίο μεγάλο προπύργιο τζιχαντιστών, μια μέρα μετά αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις του ανάκτησαν περιοχές στα δυτικά περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπίου.
  
«Αυτό είναι ένα πρελούδιο για την τελική ήττα τους (των αντικαθεστωτικών δυνάμεων), αργά ή γρήγορα», είπε χαρακτηριστικά ο Άσαντ, τονίζοντας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως οι πρόσφατες ραγδαίες και σύντομες επιτυχίες των συριακών δυνάμεων στην επιθετική τους εκστρατεία προμηνύουν την τελική ήττα της εννιαετούς ανταρσίας ενάντια στην εξουσία του.
Οι δηλώσεις του έγιναν σε τηλεοπτικό διάγγελμα στην συριακή κρατική τηλεόραση την ίδια στιγμή που ο ΟΗΕ επαναλάμβανε τις εκκλήσεις του για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή Ιντλίμπ και στις παρακείμενες περιοχές.
«Η μάχη για την απελευθέρωση των επαρχιών Χαλεπίου και Ιντλίμπ συνεχίζεται ανεξάρτητα από τους αλαλαγμούς από το βορρά», είπε ο Σύρος πρόεδρος, αναφερόμενος στις επανειλημμένες απειλές από τη Τουρκία να επέμβει αν συνεχιστεί η προέλαση του συριακού στρατού.
«Η μάχη συνεχίζεται για την απελευθέρωση όλης της συριακής επικράτειας, την εξάλειψη της τρομοκρατίας και την εδραίωση της σταθερότητας», συμπλήρωσε.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις επανέκτησαν την ζώνη των περιοχών δυτικά της μητροπολιτικής περιοχής του Χαλεπίου την Κυριακή, απωθώντας τους τζιχαντιστές.
«Γνωρίζουμε ότι αυτή η απελευθέρωση δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου… το τέλος της τρομοκρατίας ή την παράδοση των εχθρών, αλλά σημαίνει ότι τους “πατήσαμε” ενόψει της τελικής νίκης».
Τις τελευταίες ημέρες, ο συριακός στρατός έχει πάρει τον έλεγχο των τμημάτων του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πόλη του Χαλεπιού με την πρωτεύουσα