Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Ρώσος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ: Τρομοκράτες στην Συρία έχουν εξοπλισμό δυτικής προέλευσης

 
Ο Ρώσος διπλωμάτης υπογράμμισε πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως τρομοκράτες στην Συρία, έχουν προμηθευτεί εξοπλισμό δυτικής προέλευσης.
 
Στην αποκάλυψη πως τρομοκράτες που δρουν στο έδαφος της Συρίας, έχουν προμηθευτεί στρατιωτικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, προχώρησε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Ο Βασίλι Νεμπέζνια δήλωσε πως η κυβέρνηση της Συρίας έχει το νόμιμο δικαίωμα τα αντιμετωπίσει την απειλή των τρομοκρατικών ενεργειών, από τρομοκρατικές ομάδες που δρουν στο έδαφος της αραβικής δημοκρατίας.
Τούρκοι στρατιώτες στα σύνορα με τη Συρία
© AFP 2019 / ILYAS AKENGIN

Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, στο Ιντλίμπ τρομοκράτες διαθέτουν στρατιωτικό εξοπλισμό δυτικής προέλευσης, τον οποίο χρησιμοποιούν κατά των Συριακών και των Ρωσικών δυνάμεων αλλά καθώς και εναντίον των πολιτών στην περιοχή.
«Υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες. Είναι ξεκάθαρο πως είναι εξοπλισμένοι με τις τελευταίες εκδόσεις δυτικών στρατιωτικών προϊόντων, όπως drones, τεθωρακισμένα οχήματα, πυραύλους και αντιαεροπορικό εξοπλισμό» υπογράμμισε ο Νεμπέζνια.
 
https://sputniknews.gr/kosmos/202002296523910--rosos-ekprosopos-ston-oIe-tromokrates-stin-syria-ehoun-exoplismo-dytikis-proeleusis/